Policisti preprečili katastrofi na cesti

Foto: Žurnal24 Podobni primeri, kot je preobloženi romunski kombi, postajajo tako rekoč stalnic
Celjski policisti so minuli vikend uspeli preprečiti tragedijo, potem ko so na avtocesti ustavili Romuna, ki je skoraj spal za volanom močno preobloženega kombija. Tovornjakar s kislino skušal goljufati.
Oglej si celoten članek
Vse prevoznike tovora in potnikov ter vse ostale policija poziva k upoštevanju vseh cestno-prometnih predpisov. Hkrati poziva vse, ki opazijo takšne in podobne kršitve, da o njih obvestijo policijo.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, je med kontrolo tehtnica kombiniranemu vozilu pokazala kar 4.700 kilogramov, kar je dva tisoč kilogramov več od dovoljenega tovora.

"Poleg tega so policisti ugotovili, da je voznik omenjenega kombiniranega vozila vozil dlje časa, kot je bil fizično sposoben. Ko so ga policisti ustavili, je skorajda spal za volanom. Poleg njega je bilo v vozilu še osem potnikov," je zapisala Milena Trbolin, tiskovna predstavnica.

Sicer pa so na cestah vsega hudega vajeni policisti naleteli tudi na tujega voznika tovornjaka, ki je zapisovalno napravo, ki meri čas vožnje, zmanipuliral tako, da je na eno stran pritrdil magnet in tako vplival na zapis podatkov. Sledila je seveda globa. Če bi zaradi preutrujenosti povzročil nesrečo, bi bile posledice lahko katastrofalne – prevažal je namreč kislino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.