Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Policisti preprečili katastrofi na cesti

Podobni primeri, kot je preobloženi romunski kombi, postajajo tako rekoč stalnic Žurnal24 main
Celjski policisti so minuli vikend uspeli preprečiti tragedijo, potem ko so na avtocesti ustavili Romuna, ki je skoraj spal za volanom močno preobloženega kombija. Tovornjakar s kislino skušal goljufati.
Vse prevoznike tovora in potnikov ter vse ostale policija poziva k upoštevanju vseh cestno-prometnih predpisov. Hkrati poziva vse, ki opazijo takšne in podobne kršitve, da o njih obvestijo policijo.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, je med kontrolo tehtnica kombiniranemu vozilu pokazala kar 4.700 kilogramov, kar je dva tisoč kilogramov več od dovoljenega tovora.

"Poleg tega so policisti ugotovili, da je voznik omenjenega kombiniranega vozila vozil dlje časa, kot je bil fizično sposoben. Ko so ga policisti ustavili, je skorajda spal za volanom. Poleg njega je bilo v vozilu še osem potnikov," je zapisala Milena Trbolin, tiskovna predstavnica.

Sicer pa so na cestah vsega hudega vajeni policisti naleteli tudi na tujega voznika tovornjaka, ki je zapisovalno napravo, ki meri čas vožnje, zmanipuliral tako, da je na eno stran pritrdil magnet in tako vplival na zapis podatkov. Sledila je seveda globa. Če bi zaradi preutrujenosti povzročil nesrečo, bi bile posledice lahko katastrofalne – prevažal je namreč kislino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.