Policisti preprečili njihovo nakano

Foto: PMP Obrežje prestop meje tujci ilegalni prebežniki Foto: PMP Obrežje prestop meje tujci ilegalni prebežniki Foto: PMP Obrežje prestop meje tujci ilegalni prebežniki Foto: PMP Obrežje prestop meje tujci ilegalni prebežniki
Policiste je zbodel v oči detajl na tovornjaku.
Oglej si celoten članek

Policisti so na Mejnem prehodu Obrežje včeraj dopoldne med pregledom tovornjaka makedonskih registrskih oznak opazili, da je jeklenica na tovornjaku prerezana. Ob pregledu tovornega dela so našli med tovorom skritih šest državljanov Iraka, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. 

Podoben poskus so preprečili tudi nekaj ur kasneje. Na mejno kontrolo je pripeljal voznik tovornega vozila iz Bolgarije, ki je v Italijo prevažal železne profile. Policisti so ugotovili, da je na tovornem vozilu poškodovana carinska zalivka in zvezana jeklenica. Med tovorom so našli skritih pet državljanov Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli. 

Po zaključenem postopku so vse tujce predali hrvaškim varnostnim organom. 

Letos so zaposleni na PMP Obrežje pri mejni kontroli odkrili 60 tujcev, ki so se skrivali v tovornih vozilih in skušali nezakonito vstopiti v Slovenijo. V letu 2017 so v 47 primerih odkrili 136 tujcev. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • vec
    14:34 7. April 2018.

    Kazen za šverc prebežnikov bi morala biti minimalno 30 let zapora.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.