Policisti so ga opazili že od daleč

Foto: PU Maribor
Foto: PU Maribor
Že na prvi pogled je bilo videti, da vozilo ni tehnično brezhibno.
Oglej si celoten članek

Policista PPP Maribor sta v torek zjutraj na Tržaški cesti v Mariboru ustavila 50-letnega voznika tovornega vozila Renault Kangoo iz okolice Maribora. Policista sta na vozilo postala pozorna, ker se je iz izpušnega sistema prekomerno kadilo, poleg tega pa sta bili polomljeni ohišji zunanjih vzvratnih ogledal.

"Ob kontroli sta policista že ob vizualnem pregledu pnevmatik na vozilu ugotovila, da te niso tehnično brezhibne. Glede na ugotovljene nepravilnosti, sta za vozilo odredila izredni tehnični pregled, kjer pa je bilo ugotovljenih še veliko več nepravilnosti. Med njimi tudi ta, da sistem vpetja sprednjih koles s krmilnim mehanizmom ni bil tehnično brezhiben, nekatera svetlobna telesa na vozilu niso delovala brezhibno, sprednji žaromet ni bil ustrezno pritrjen idr.," so sporočili s PU Maribor.

Policista sta z vozila odstranila registrski tablici, vozilo izločila iz prometa in vozniku izrekla predpisani globi v višini 500 eur, ker pa je tovorno vozilo last pravne osebe, bo izveden tudi ustrezen ukrep zoper pravno osebo.

Foto: PU Maribor neizpravno vozilo

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.