Slovenija > Črna kronika
450 ogledov

Policisti so ga opazili že od daleč

neizpravno vozilo PU Maribor
Že na prvi pogled je bilo videti, da vozilo ni tehnično brezhibno.

Policista PPP Maribor sta v torek zjutraj na Tržaški cesti v Mariboru ustavila 50-letnega voznika tovornega vozila Renault Kangoo iz okolice Maribora. Policista sta na vozilo postala pozorna, ker se je iz izpušnega sistema prekomerno kadilo, poleg tega pa sta bili polomljeni ohišji zunanjih vzvratnih ogledal.

"Ob kontroli sta policista že ob vizualnem pregledu pnevmatik na vozilu ugotovila, da te niso tehnično brezhibne. Glede na ugotovljene nepravilnosti, sta za vozilo odredila izredni tehnični pregled, kjer pa je bilo ugotovljenih še veliko več nepravilnosti. Med njimi tudi ta, da sistem vpetja sprednjih koles s krmilnim mehanizmom ni bil tehnično brezhiben, nekatera svetlobna telesa na vozilu niso delovala brezhibno, sprednji žaromet ni bil ustrezno pritrjen idr.," so sporočili s PU Maribor.

Policista sta z vozila odstranila registrski tablici, vozilo izločila iz prometa in vozniku izrekla predpisani globi v višini 500 eur, ker pa je tovorno vozilo last pravne osebe, bo izveden tudi ustrezen ukrep zoper pravno osebo.

neizpravno vozilo | Avtor: PU Maribor PU Maribor

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.