Policisti vračajo žogico Kresalovi

Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO)
Po izjavi notranje ministrice Katarine Kresal Sindikat policistov Slovenije zahteva, naj se opredeli do zakona, ki je po njihovem mnenju z več vidikov sporen.
Oglej si celoten članek

"Iz vašega odziva lahko sklepamo, da ne poznate položaja, v katerega vlada s predlagano novelo postavlja javne uslužbence, ali pa našega odziva niste dobro prebrali," so besede, s katerimi policijski sindikat nagovarja ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal.

"Vlada favorizira določene poklice"
Poudarjajo, da njihov primarni cilj ni bil opredelitev do varčevalnih ukrepov, ampak opozoriti, da vlada z najnovejšim predlogom novele "grobo tepta in prekinja socialni dialog in načela pravne države, povzroča neenakopravnost med poklici, favorizira določene poklice nad ostalimi in je tudi ustavno sporna, saj je v nasprotju z najmanj enim zakonom."

Kresalova je sicer včeraj zatrdila, da je vladna ekipa naredila velik korak nasproti prizadevanjem policistov, zaradi katerega tudi ni več govora o znižanju drugih stroškov dela ali zmanjševanju plač, temveč le še o zamrznitvi za eno leto.

Namesto dialoga stavkovne zahteve
Znova so jo opozorili, da je vlada z vložitvijo te novele zlorabila inštitut nujnega postopka v državnem zboru, posegla v kolektivno pogodbo in napeljala sindikate h kršitvi Zakona o varstvu osebnih podatkov. Zato še enkrat Kresalovo pozivajo: "Od vas pričakujemo, da se opredelite do takšnega načina sprejemanja zakona." Z naslednjimi besedami pa dajejo vedeti, da jih lahko čakajo še naporni meseci, saj pravijo, da bo posledica sprejema te novelo samo ta, da se bo vlada morala v prihodnje namesto v socialnega dialoga pogajati v okviru stavkovnih zahtev, saj za večino sindikatov predlagana rešitev ni sprejemljiva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.