Policisti zasegli več sadik konoplje

Foto: PU Nova Gorica
Foto: PU Nova Gorica
Rastline so bile poslane v nadaljnjo analizo.
Oglej si celoten članek

Idrijski policisti so v petek v enem od naselij v Občini Idrija obravnavali dve kršitvi s področja prepovedanih drog in zasegli več sadik rastlin, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

V prvem obravnavanem primeru so našli in zasegli sedem rastlin v velikosti približno 2,5 metra, za katere obstaja sum, da gre za  prepovedano drogo konoplja. Zasežene rastline bodo poslali v nadaljnjo analizo. Moškemu grozi prekrškovni postopek zaradi kršitve določil 33. člena Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V drugem obravnavanem primeru so policisti prav tako našli in zasegli sedem sadik rastline, za katere so posumili, da gre za prepovedano drogo konoplja.

O najdbi in zasegu omenjenih sadik rastlin je bilo obveščeno državno tožilstvo v Novi Gorici, zasežene rastline pa bodo poslane v nadaljnjo analizo.

Če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo zoper žensko uveden prekrškovni postopek po že omenjenem členu, so dodali na PU Nova Gorica.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.