Slovenija
396 ogledov

Policisti zasegli več sadik konoplje

PU Nova Gorica
Rastline so bile poslane v nadaljnjo analizo.

Idrijski policisti so v petek v enem od naselij v Občini Idrija obravnavali dve kršitvi s področja prepovedanih drog in zasegli več sadik rastlin, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

V prvem obravnavanem primeru so našli in zasegli sedem rastlin v velikosti približno 2,5 metra, za katere obstaja sum, da gre za  prepovedano drogo konoplja. Zasežene rastline bodo poslali v nadaljnjo analizo. Moškemu grozi prekrškovni postopek zaradi kršitve določil 33. člena Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V drugem obravnavanem primeru so policisti prav tako našli in zasegli sedem sadik rastline, za katere so posumili, da gre za prepovedano drogo konoplja.

O najdbi in zasegu omenjenih sadik rastlin je bilo obveščeno državno tožilstvo v Novi Gorici, zasežene rastline pa bodo poslane v nadaljnjo analizo.

Če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo zoper žensko uveden prekrškovni postopek po že omenjenem členu, so dodali na PU Nova Gorica.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.