Policistom se je zlagal, da je kriv za nesrečo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Mlajši moški se je policistom identificiral kot voznik, ki je bil kriv za nesrečo, v kateri je umrl 82-letni moški. Preiskava je pokazala, da je lagal.
Oglej si celoten članek

Preiskava prometne nesreče izven naselja Vukovje, v kateri je 20. maja umrl 82-letni moški, je pokazala, da vse ni bilo tako, kot so udeleženci prikazali. 

Nesreča se je zgodila, ko je 23-letni moški vozil osebni avtomobil po lokalni cesti, iz smeri Pernice proti Jakobskemu dolu. Izven naselja Vukovje je zaradi neprilagojene hitrosti med vožnjo čez prevoj v desni ovinek kljub zaviranju zapeljal preko sredine vozišča in s sprednjim levim čelnim delom vozila trčil v prednji levi čelni del osebnega avtomobila, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 82-letni moški.

Kasneje so policisti in kriminalisti prišli do podatkov, ki so nakazovali na sum, da je bilo v povezavi z nesrečo storjeno še drugo kaznivo dejanje in da nesreče ni povzročil 23-letni voznik osebnega avtomobila. 

Policisti so v sredo in četrtek preiskali stanovanjske hiše s pritiklinami in gospodarskimi poslopji, zasegli predmete ter na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika k izvedencu zdravstvene stroke privedli osumljene. Včeraj so tako na podlagi zbranih obvestil in dokazov pred dežurnega preiskovalnega sodnika privedli 20-letnega moškega, ki je bil v nesreči dejansko udeležen kot voznik osebnega avtomobila. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. 

Ovadili pa so tudi 23-letnega moškega zaradi krive ovadbe, saj se je ob ogledu kraja nesreče policistom samoiniciativno identificiral kot povzročitelj prometne nesreče, čeprav te ni povzročil.

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:14 3. Junij 2016.

    Starec ni kriv in to je bistvo. Kriva je objestnost mulcev.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.