Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Policistom se je zlagal, da je kriv za nesrečo

Prometna nesreča Profimedias
Mlajši moški se je policistom identificiral kot voznik, ki je bil kriv za nesrečo, v kateri je umrl 82-letni moški. Preiskava je pokazala, da je lagal.

Preiskava prometne nesreče izven naselja Vukovje, v kateri je 20. maja umrl 82-letni moški, je pokazala, da vse ni bilo tako, kot so udeleženci prikazali. 

Nesreča se je zgodila, ko je 23-letni moški vozil osebni avtomobil po lokalni cesti, iz smeri Pernice proti Jakobskemu dolu. Izven naselja Vukovje je zaradi neprilagojene hitrosti med vožnjo čez prevoj v desni ovinek kljub zaviranju zapeljal preko sredine vozišča in s sprednjim levim čelnim delom vozila trčil v prednji levi čelni del osebnega avtomobila, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 82-letni moški.

Kasneje so policisti in kriminalisti prišli do podatkov, ki so nakazovali na sum, da je bilo v povezavi z nesrečo storjeno še drugo kaznivo dejanje in da nesreče ni povzročil 23-letni voznik osebnega avtomobila. 

Policisti so v sredo in četrtek preiskali stanovanjske hiše s pritiklinami in gospodarskimi poslopji, zasegli predmete ter na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika k izvedencu zdravstvene stroke privedli osumljene. Včeraj so tako na podlagi zbranih obvestil in dokazov pred dežurnega preiskovalnega sodnika privedli 20-letnega moškega, ki je bil v nesreči dejansko udeležen kot voznik osebnega avtomobila. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. 

Ovadili pa so tudi 23-letnega moškega zaradi krive ovadbe, saj se je ob ogledu kraja nesreče policistom samoiniciativno identificiral kot povzročitelj prometne nesreče, čeprav te ni povzročil.

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • Lavdan 17:14 03.junij 2016.

    Starec ni kriv in to je bistvo. Kriva je objestnost mulcev.