Policistom za sto evrov višje plače

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Vlada in oba policijska sindikata sta podpisala sporazum, s katerim so prekinjene vse stavkovne aktivnosti v policiji.
Oglej si celoten članek

Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar je danes popoldan podpisala stavkovnega sporazum z reprezentativnima sindikatoma v Policiji. 

"Sporazum s policisti letno prinaša dodatnih 10,3 milijona evrov finančnih obremenitev," je po podpisu sporazuma povedala ministrica. "S tem smo poravnali dolgove iz sporazumov, ki so jih s policisti sklenile prejšnje vlade."

Vladni pogajalski skupini po oceni ministrice ni bilo dano izvesti celovite prenove plačnega in kariernega sistema v policiji, so pa odpravili ključne anomalije in izboljšali položaj večine zaposlenih v policiji.

Na linearno povečanej niso pristali

Sporazum po njenih besedah pomeni, da se bodo plače zaposlenih v policiji v povprečju povišale za 100 evrov bruto mesečno. Pri tem po njenih besedah niso mogli pristati na linearno povečanje plač vsem, saj enotni plačni sistem v javnem sektorju še velja, policija pa je še vedno njegov del.

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič je povedal, da s podpisom sporazuma prenehajo stavkovne aktivnosti, ne pa tudi stavka. To bodo zaključili, ko se bodo prepričali, da so danes podpisane zaveze uresničene.

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič pa je dejal, da s sporazumom nihče ne izgublja, pač pa so pridobili vsi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 17:41 3. Junij 2016.

    Kurac bi jim dal,ne pa sto eur.Tukaj jokajo narodu da bosi in goli hodijo,<br />zdaj nas pa bojo jebali in …

  • 13:38 3. Junij 2016.

    Jim pa privoscim visje place vseeno.

  • 13:36 3. Junij 2016.

    Racunica je jasna. V teh pol leta so pobrali 15 mio manj denarja s kaznimi. Država z njimi še malo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.