Slovenija
34 ogledov

Policistom za sto evrov višje plače

Shod policistov Saša Despot
Vlada in oba policijska sindikata sta podpisala sporazum, s katerim so prekinjene vse stavkovne aktivnosti v policiji.

Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar je danes popoldan podpisala stavkovnega sporazum z reprezentativnima sindikatoma v Policiji. 

"Sporazum s policisti letno prinaša dodatnih 10,3 milijona evrov finančnih obremenitev," je po podpisu sporazuma povedala ministrica. "S tem smo poravnali dolgove iz sporazumov, ki so jih s policisti sklenile prejšnje vlade."

Vladni pogajalski skupini po oceni ministrice ni bilo dano izvesti celovite prenove plačnega in kariernega sistema v policiji, so pa odpravili ključne anomalije in izboljšali položaj večine zaposlenih v policiji.

Na linearno povečanej niso pristali

Sporazum po njenih besedah pomeni, da se bodo plače zaposlenih v policiji v povprečju povišale za 100 evrov bruto mesečno. Pri tem po njenih besedah niso mogli pristati na linearno povečanje plač vsem, saj enotni plačni sistem v javnem sektorju še velja, policija pa je še vedno njegov del.

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič je povedal, da s podpisom sporazuma prenehajo stavkovne aktivnosti, ne pa tudi stavka. To bodo zaključili, ko se bodo prepričali, da so danes podpisane zaveze uresničene.

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič pa je dejal, da s sporazumom nihče ne izgublja, pač pa so pridobili vsi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 17:41 03.junij 2016.

    Kurac bi jim dal,ne pa sto eur.Tukaj jokajo narodu da bosi in goli hodijo,zdaj nas pa bojo jebali in dobivali procente od prometa.

  • jakec1575 13:38 03.junij 2016.

    Jim pa privoscim visje place vseeno.

  • jakec1575 13:36 03.junij 2016.

    Racunica je jasna. V teh pol leta so pobrali 15 mio manj denarja s kaznimi. Država z njimi še malo zasluzi, kljub dvigu plac. Pripravite se na ponovno inkasanstvo za minorne prekrške. da bi bandite brez vozniskih dokocno polovili jih ...prikaži več spravili v zapor, to pa ne. To pa se ne da. Še posebno če so evropska manjsina ali pa slovenci. Že vidim, kak bojo v centrih mest zafrkavali folk. norcev pa itak nikoli ne dobijo. Če pa ze, si jih pa ne upajo. Mafija je le mafija.