Polletna vstopnica za živalski vrt, ki ne velja pol leta

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Polletna karta v živalskem vrtu velja pol leta le, če je kupite 1. julija, sicer pa velja le do konca leta, torej v skrajnem primeru le en dan.
Oglej si celoten članek

"Nameravala sem kupiti polletno karto za živalski vrt, pa sem ugotovila, da bi veljala le do konca leta. Torej ni polletna, ampak le trimesečna, če bi jo kupila 31. decembra, pa bi veljala le en dan," nam je sporočila bralka 

Ko smo se o tem pogovarjali v redakciji, je sodelavka povedala, da je letno karto kupila marca in je mislila, da bo lahko v živalski vrt hodila do prihodnjega marca, a tudi letna karta velja le do konca leta, ne 12 mesecev od nakupa. 

Razlog: ni e-ticketinga 

"Letni in polletni vstopnici veljata le do konca tekočega let, saj nimamo e-ticketinga, s katerim bi lahko pregledovali veljavnost vstopnic,“ pravijo v ljubljanskem živalskem vrtu. Zakaj bi potrebovali e-ticketing in zakaj vstopnice ne bi preveril tisti, ki prodaja dnevne vstopnice, pa niso pojasnili. 

Na Zvezi potrošnikov Slovenije pravijo, da pritožbe zaradi takših letnih in polletnih vstopnic še niso prejeli. "Če za polletne in letne vstopnice veljajo posebni pogoji, torej da ne veljajo od datuma nakupa, ampak v določenem časovnem obdobju, mora biti o tem potrošnik obveščen pred nakupom, da lahko sprejme odločitev o tem, ali mu takšni pogoji ustrezajo ali pa se odloči za drugačen tip vstopnice oziroma počaka z nakupom do trenutka, ko bo lahko takšen tip vstopnice maksimalno izkoristil,“ pa je njihovo načelno stališče o takšnih vstopnicah. 

Foto: Saša Despot Gepardi v ZOO Ljubljana

Za tri obiske že polletna vstopnica

Je pa res, da sta letna in polletna vstopnica precej ugodni. Polletna stane enako kot tri dnevne vstopnice, letna pa toliko kot pet dnevnih vstopnic. Za odrasle je tako dnevna vstopnica 8 evrov, polletna 24 in letna 40 evrov, za predšolske otroke je dnevna vstopnica 4,5 evra, za šoloobvezne otroke in dijake pa 5,5 evra. 

janez.zalaznik@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 06:34 22. September 2015.

    "Poslovna poteza"...itak plačajo obiskovalci. Ne moreš primerjati vinjet s tem. Pri vinjetah gre lahko mimo "hišic" vsak dan na tone …

  • 00:05 22. September 2015.

    ti si totalen bedak

  • Osebe ki so to vstopnico poimenovale polletno ne vedo kaj pomeni polletno. Pravilno bi se taki vstopnici reklo pomladno-poletna oziroma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.