Slovenija
226 ogledov

Polletna vstopnica za živalski vrt, ki ne velja pol leta

Gepardi v ZOO Ljubljana Saša Despot
Polletna karta v živalskem vrtu velja pol leta le, če je kupite 1. julija, sicer pa velja le do konca leta, torej v skrajnem primeru le en dan.

"Nameravala sem kupiti polletno karto za živalski vrt, pa sem ugotovila, da bi veljala le do konca leta. Torej ni polletna, ampak le trimesečna, če bi jo kupila 31. decembra, pa bi veljala le en dan," nam je sporočila bralka 

Ko smo se o tem pogovarjali v redakciji, je sodelavka povedala, da je letno karto kupila marca in je mislila, da bo lahko v živalski vrt hodila do prihodnjega marca, a tudi letna karta velja le do konca leta, ne 12 mesecev od nakupa. 

Razlog: ni e-ticketinga 

"Letni in polletni vstopnici veljata le do konca tekočega let, saj nimamo e-ticketinga, s katerim bi lahko pregledovali veljavnost vstopnic,“ pravijo v ljubljanskem živalskem vrtu. Zakaj bi potrebovali e-ticketing in zakaj vstopnice ne bi preveril tisti, ki prodaja dnevne vstopnice, pa niso pojasnili. 

Na Zvezi potrošnikov Slovenije pravijo, da pritožbe zaradi takših letnih in polletnih vstopnic še niso prejeli. "Če za polletne in letne vstopnice veljajo posebni pogoji, torej da ne veljajo od datuma nakupa, ampak v določenem časovnem obdobju, mora biti o tem potrošnik obveščen pred nakupom, da lahko sprejme odločitev o tem, ali mu takšni pogoji ustrezajo ali pa se odloči za drugačen tip vstopnice oziroma počaka z nakupom do trenutka, ko bo lahko takšen tip vstopnice maksimalno izkoristil,“ pa je njihovo načelno stališče o takšnih vstopnicah. 

Gepardi v ZOO Ljubljana | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Za tri obiske že polletna vstopnica

Je pa res, da sta letna in polletna vstopnica precej ugodni. Polletna stane enako kot tri dnevne vstopnice, letna pa toliko kot pet dnevnih vstopnic. Za odrasle je tako dnevna vstopnica 8 evrov, polletna 24 in letna 40 evrov, za predšolske otroke je dnevna vstopnica 4,5 evra, za šoloobvezne otroke in dijake pa 5,5 evra. 

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Cash 06:34 22.september 2015.

    "Poslovna poteza"...itak plačajo obiskovalci. Ne moreš primerjati vinjet s tem. Pri vinjetah gre lahko mimo "hišic" vsak dan na tone avtov, brez uslužbencev, tukaj je pa še zmeraj zaposlen uslužbenec na šalterju in bi lahko pregledoval. Kot vidite pri beguncih, ...prikaži več ljudstvo ima moč in povsod se da spremeniti in tudi tu se lahko spremeni, samo, če ljudstvo hoče!!!

  • zipo 00:05 22.september 2015.

    ti si totalen bedak

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:36 21.september 2015.

    Osebe ki so to vstopnico poimenovale polletno ne vedo kaj pomeni polletno. Pravilno bi se taki vstopnici reklo pomladno-poletna oziroma jesensko-zimska sezonska vstopnica. Ne razumem zakaj se ne bi na vstopnico poleg ostalih podatkov napisal tud datum izdaje. ...prikaži več Potem pa že blagajnik vidi če je 6 mesecev že mimo ali ne. Sej to ni neka huda znanost.