Polovično zadovoljstvo gospodarstvenikov

Foto: Žurnal24 null
Nižji dvig trošarin pomeni za gospodarstvo približno za 75 milijonov evrov nižji strošek. Milič: Kozarec je na pol prazen ali na pol poln.
Oglej si celoten članek

"Lahko bi rekli, da je kozarec na pol prazen ali na pol poln," je v odzivu na včerajšnjo odločitev vlade, da bo trošarine povečala manj, kot je bilo prvotno predvideno, povedal prvi mož gospodarske zbornice Samo Hribar Milič. "Vem, da bodo v nekaterih podjetjih razočarani, po drugi strani pa je to tudi uspeh, saj pomeni približno 75 milijonov evrov nižji strošek za gospodarstvo."

Vlada se je včeraj odrekla šestkratnemu zvišanju trošarin za elektriko za podjetja s prvim avgustom, ki bo namesto prvotno predvidenih 6,05 evra znašala 3,05 evra za megavatno uro. Še vedno pa je predvideno dvanajstkratno povečanje trošarin s 1. novembrom.

V proračun se bo zaradi dviga trošarin na elektriko od 1. avgusta do 31. oktobra 2010 prelilo 7,8 milijona evrov več denarja in prav toliko manj kot v primeru, če bi se uresničila določila novele zakona, ki predvideva trošarino višini 6,05 evra za megavatno uro.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.