Slovenija
9 ogledov

Polovično zadovoljstvo gospodarstvenikov

null Žurnal24 main
Nižji dvig trošarin pomeni za gospodarstvo približno za 75 milijonov evrov nižji strošek. Milič: Kozarec je na pol prazen ali na pol poln.

"Lahko bi rekli, da je kozarec na pol prazen ali na pol poln," je v odzivu na včerajšnjo odločitev vlade, da bo trošarine povečala manj, kot je bilo prvotno predvideno, povedal prvi mož gospodarske zbornice Samo Hribar Milič. "Vem, da bodo v nekaterih podjetjih razočarani, po drugi strani pa je to tudi uspeh, saj pomeni približno 75 milijonov evrov nižji strošek za gospodarstvo."

Vlada se je včeraj odrekla šestkratnemu zvišanju trošarin za elektriko za podjetja s prvim avgustom, ki bo namesto prvotno predvidenih 6,05 evra znašala 3,05 evra za megavatno uro. Še vedno pa je predvideno dvanajstkratno povečanje trošarin s 1. novembrom.

V proračun se bo zaradi dviga trošarin na elektriko od 1. avgusta do 31. oktobra 2010 prelilo 7,8 milijona evrov več denarja in prav toliko manj kot v primeru, če bi se uresničila določila novele zakona, ki predvideva trošarino višini 6,05 evra za megavatno uro.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.