"Položaj delavcev nacionalna sramota"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Položaj Nevidnih delavcev je nacionalna sramota, meni predsednik države, ki jim je obljubil, da si bo prizadeval pospešiti reševanje izpostavljenih problemov.
Oglej si celoten članek

Predsednik Danilo Türk opozarja na številne kršitve delavcev, ki so izgubili službe, ki so ostali brez nadomestil in so se morali brez nadomestil tudi vrniti v Bosno in Hercegovino, ki so prizadeti zaradi krivičnih pogodb in so jih prizadele številne druge kršitve. "Imamo problem, ki bi ga opisal kot problem človekovih pravic in nacionalno sramoto," je poudaril predsednik. "Narediti moramo nekaj več in delovati precej bolj energično, da se tovrstni problemi rešijo," je dodal po sestanku z delavci, združenimi v gibanje Nevidni delavci sveta (IWW).

Türk pričakuje, da se bodo reševanja problemov lotili tako vlada kot sindikati, pričakuje pa tudi spremembe zakonodaje. Problem nevidnih delavcev je po njegovih besedah podoben problemu izbrisanih. "Imamo problem funkcioniranja nadzornih sistemov, nadzornih služb," je menil in poudaril, da morajo inšpekcijske službe delovati bolj energično in učinkoviteje. Ob tem je izpostavil, da se proces ratifikacije meddržavnega socialnega sporazuma, ki bo med drugim omogočil, da se denarna nadomestila lahko zahtevajo iz Bosne in Hercegovine, že končuje, ter pozval, naj se ta mehanizem aktivno uporablja.

Aktivisti IWW so bili s srečanjem zadovoljni. "Upamo, da bosta tudi vlada in ministrstvo za delo spoznala, da so to resne težave, in da bodo tudi oni začeli resno delati na tem," je dejal Irfan Beširević. Strinjali so se tudi, da je treba resno obravnavati problem delavcev, ki delajo pri izvajalcih pristaniških storitev (IPS) v Luki Koper.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:13 26. September 2011.

    krampe in lopate...pa se združite. Drugače brezveze javkate izkoriščevalcem...Protesti kakor vidimo v mirnem pomenu ne nudijo rešitev!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.