Pomagajte prizadetim žrtvam

Foto: Žurnal24
Varna hiša Novo mesto. Za žrtve, ki so se zatekle k njim, zbirajo denar. Akcija se začne v četrtek.
Oglej si celoten članek

Varna hiša Novo mesto od 25. novembra do 25. decembra pripravlja humanitarno akcijo. Zbirali bodo sredstva za ženske in otroke, žrtve nasilja v družini. Pomagate lahko tako, da pošljete SMS s ključno besedo VARNAHISANM na 1919 in prispevate en evro za otroke, ki so skupaj z materami zavetišče poiskali v omenjeni varni hiši.

Varna hiša je nevladna, neprofitna in humanitarna organizacija (vpisana v register humanitarnih organizacij pri ministrstvu za delo). Zavzemajo se za ženske in otroke, žrtve nasilja v družini in izvajajo programe varna hiša, skupina za samopomoč in poletni tabor na Kolpi.

Ravno v zadnjih dneh smo večkrat poročali o nasilju v družinah, posebej na območju Dolenjske:
– danes so policisti posredovali v Novem mestu, kjer je 29-letni nasilnež večkrat hudo pretepel in poškodoval partnerico. Več si preberite tukaj.
– včeraj smo pisali o primeru v Šentjerneju in Črnomlju, kjer sta se moška znašala nad mamo oziroma partnerico. Več najdete na tej povezavi.
– objavili pa smo tudi izpoved ženske, ki je imela toliko moči, da je pobegnila stran od nasilnega moža in z otrokom zaživela na novo. Njeno zgodbo lahko najdete tukaj: "Vztrajala sem zaradi otroka".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.