Slovenija
12 ogledov

Pomagajte prizadetim žrtvam

Žurnal24 main
Varna hiša Novo mesto. Za žrtve, ki so se zatekle k njim, zbirajo denar. Akcija se začne v četrtek.

Varna hiša Novo mesto od 25. novembra do 25. decembra pripravlja humanitarno akcijo. Zbirali bodo sredstva za ženske in otroke, žrtve nasilja v družini. Pomagate lahko tako, da pošljete SMS s ključno besedo VARNAHISANM na 1919 in prispevate en evro za otroke, ki so skupaj z materami zavetišče poiskali v omenjeni varni hiši.

Varna hiša je nevladna, neprofitna in humanitarna organizacija (vpisana v register humanitarnih organizacij pri ministrstvu za delo). Zavzemajo se za ženske in otroke, žrtve nasilja v družini in izvajajo programe varna hiša, skupina za samopomoč in poletni tabor na Kolpi.

Ravno v zadnjih dneh smo večkrat poročali o nasilju v družinah, posebej na območju Dolenjske:
– danes so policisti posredovali v Novem mestu, kjer je 29-letni nasilnež večkrat hudo pretepel in poškodoval partnerico. Več si preberite tukaj.
– včeraj smo pisali o primeru v Šentjerneju in Črnomlju, kjer sta se moška znašala nad mamo oziroma partnerico. Več najdete na tej povezavi.
– objavili pa smo tudi izpoved ženske, ki je imela toliko moči, da je pobegnila stran od nasilnega moža in z otrokom zaživela na novo. Njeno zgodbo lahko najdete tukaj: "Vztrajala sem zaradi otroka".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.