Pomemben dan za Bojano Beović

Foto: Daniel Novakovič/STA
Foto: Daniel Novakovič/STA
Zdravniki med tremi kolegicami izbirajo predsednico zbornice.
Oglej si celoten članek

Člani Zdravniške zbornice Slovenije bodo danes volili predsednico. Za to mesto se potegujejo sedanja predsednica Zdenka Čebašek-Travnik, infektologinja Bojana Beović, v zadnjem času znana predvsem kot vodja svetovalne skupine za covid-19, ter predsednica sekcije domskih zdravnikov Tanja Petkovič. Predvidoma danes bodo tudi znani rezultati volitev.

Sprva so bile volitve, na katerih poleg predsednika izbirajo tudi poslance skupščine zbornice, predvidene za 12. maj, a so jih takrat zaradi epidemije covida-19 premaknili na poznejše obdobje, tako bodo potekale danes.

Zdravje Zdravniška zbornica: Zdravniki se že dogovarjajo za odhod v tujino

Volitve sicer potekajo po pošti. Podjetje Uradni list je 5. novembra vsem članom zbornice poslalo pošiljke z volilnimi listi skupaj z navodili, kako glasovati. Do ponedeljka je na zbornico prišlo 4854 ovojnic z glasovnico, delež udeležbe je bil tako 42,1-odstoten.

Zmagovalka bo morda znana že danes

Da bi bile volitve veljavne, mora svoj glas oddati vsaj polovica članov zbornice z volilno pravico. Če bo katera od kandidatk že danes dobila večino veljavnih glasov, bo že danes izvoljena za predsednico. V nasprotnem primeru bo sledil drugi krog med kandidatkama, ki v prvem krogu prejmeta največ podpore. Mandat predsednika traja štiri leta z enkratno možnostjo ponovne izvolitve.

Zdravstvo Zdravniška zbornica: ministrstvo je nespoštljivo

Volilna komisija bo glasovnice začela preštevati popoldne. Tako bo predvidoma že danes znan rezultat volitev, če bodo sploh uspeli doseči zahtevani kvorum.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:34 17. November 2020.

    upam do bo keša dost, ker kle je pa res treba pokasirat ... ja zakaj se pa babe borijo ... …

  • 08:09 17. November 2020.

    Rezultat bo znan že danes? Ne, rezultat je znan že ob kandidaturi. prvi pogoj:članstvo SĐS, drugi pogoj: ubogljiv, upogljiv in …

  • 07:45 17. November 2020.

    Scenarij se odvija po planu. Meketajoča bitja samo ploskajte temu teatru.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.