Pomembna novost, ki je bodo starši veseli

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sprememba, ki bo razbremenila proračun družine z majhnimi otroci.
Oglej si celoten članek

Od danes dalje bo za drugega otroka, ki se v vrtcu hkrati s starejšim sorojencem, vrtec brezplačen. Prav tako bo vrtec brezplačen tudi družine z več otroki. To prinaša novela zakona o vrtcih, ki so jo poslanci s 75 glasovi za in nobenim proti sprejeli januarja.

Vrtec za drugega otroka brezplačen

Po novem tako velja, da je vrtec za drugega otroka, ki je v vrtcu hkrati s starejšim sorojencem, brezplačen. Na novo se pravica do brezplačnega vrtca širi na družine s tremi ali več otroki, tako da je tretji in vsak nadaljnji otrok upravičen do brezplačnega vrtca ne glede na to, ali je še kateri otrok v vrtcu ali ne, je v predstavitvi novele pojasnila ministrica za izobraževanje Simona Kustec.

Zakon so sprejeli januarja letos

Poslanci so novelo zakona o vrtcih sprejeli januarja letos in z njo vrnili ugodnost za starše, ki je v Sloveniji že veljala, a jo je leta 2012 vlada zaradi varčevalnih ukrepov ukinila.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:04 1. September 2021.

    No super, za tiste ki delamo in zaslužimo "preveč" za otroški dodatek bo zdaj vsaj vrtec brezplačen...

  • izy
    07:54 1. September 2021.

    Nekateri, ki pridejo pred vrtec z Audiji, BMW-ji, Mercedesi in katerim fine žene sedijo na kavici cel dan po kafičih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.