Slovenija
4502 ogledov

Pomembna novost, ki je bodo starši veseli

Družinske finance Profimedia
Sprememba, ki bo razbremenila proračun družine z majhnimi otroci.

Od danes dalje bo za drugega otroka, ki se v vrtcu hkrati s starejšim sorojencem, vrtec brezplačen. Prav tako bo vrtec brezplačen tudi družine z več otroki. To prinaša novela zakona o vrtcih, ki so jo poslanci s 75 glasovi za in nobenim proti sprejeli januarja.

Vrtec za drugega otroka brezplačen

Po novem tako velja, da je vrtec za drugega otroka, ki je v vrtcu hkrati s starejšim sorojencem, brezplačen. Na novo se pravica do brezplačnega vrtca širi na družine s tremi ali več otroki, tako da je tretji in vsak nadaljnji otrok upravičen do brezplačnega vrtca ne glede na to, ali je še kateri otrok v vrtcu ali ne, je v predstavitvi novele pojasnila ministrica za izobraževanje Simona Kustec.

Zakon so sprejeli januarja letos

Poslanci so novelo zakona o vrtcih sprejeli januarja letos in z njo vrnili ugodnost za starše, ki je v Sloveniji že veljala, a jo je leta 2012 vlada zaradi varčevalnih ukrepov ukinila.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 4
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 09:04 01.september 2021.

    No super, za tiste ki delamo in zaslužimo "preveč" za otroški dodatek bo zdaj vsaj vrtec brezplačen...

  • izy 07:54 01.september 2021.

    Nekateri, ki pridejo pred vrtec z Audiji, BMW-ji, Mercedesi in katerim fine žene sedijo na kavici cel dan po kafičih že leta ne plačujejo nič vrtca oz. minimalno za vse otroke , ki jih imajo.