Pometali so za Pahorjem

Foto: Žurnal24 Andrej Vizjak, Jože Tanko in Zvone Černač so bili sami na tiskovni konferenci, J
Poslanska skupina SDS. Vladnim obljubam o posavskih projektih ne verjame.
Oglej si celoten članek

Posavje. “Petkova obljuba predsednika vlade Boruta Pahorja, da se bo gradnja verige hidroelektrarn na spodnji Savi nadaljevala, me je presenetila,” je ob obisku poslanske skupine SDS le tri dni po Pahorjevem obisku v Krškem dejal poslanec Andrej Vizjak.

Zamrznitev projekta
Škandal.
Nerazumno je, da bi država tik pred sprejetjem državnega prostorskega načrta (DPN) zamrznila ta projekt, saj je DPN osnova za privabljanje investitorjev,” je bil ogorčen Vizjak. “Nemogoče je ponujati zemljišča investitorjem, če ne vemo, ali je spremenjena namembnost in kje se sploh lahko gradi,” je dodal.

 

Čeprav je Pahor gradnjo verige ocenil kot nacionalni program, ki mora biti v najkrajšem času končan, Vizjak temu ne verjame. Oviro vidi predvsem v glasnem nasprotovanju nekaterih državnih uradnikov, ki so na krški seji, zaprti za javnost, glasno nasprotovali predsedniku vlade.

Tudi okoljski minster Roko Žarnić je bil ob petkovem obisku previden. “Ti veliki projekti ne smejo obremenjevati prostora,” je dejal.

Bo Feniks zmrznil?
Med velike projekte spada tudi gospodarsko središče Feniks, ki naj bi ga postavili na 400 hektarjev veliki površini, a so ga zdaj oklestili na 130 hektarjev. Kot kaže, pa bo tudi ta zastal.

Pravi škandal bi bil, če bi projekt ustavili, saj je skoraj končan, vanj pa je vloženega že 2,5 milijona evrov,” je razložil Vizjak, ki je seznanjen z dopisom ministrstva za gospodarstvo Javni agenciji RS za podjetništvo in tuje investicije, da proučuje možnosti o zamrznitvi vseh dejavnosti glede gradnje Feniksa.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.