Slovenija
4 ogledov

Pometali so za Pahorjem

Andrej Vizjak, Jože Tanko in Zvone Černač so bili sami na tiskovni konferenci, J Žurnal24 main
Poslanska skupina SDS. Vladnim obljubam o posavskih projektih ne verjame.

Posavje. “Petkova obljuba predsednika vlade Boruta Pahorja, da se bo gradnja verige hidroelektrarn na spodnji Savi nadaljevala, me je presenetila,” je ob obisku poslanske skupine SDS le tri dni po Pahorjevem obisku v Krškem dejal poslanec Andrej Vizjak.

Zamrznitev projekta
Škandal.
Nerazumno je, da bi država tik pred sprejetjem državnega prostorskega načrta (DPN) zamrznila ta projekt, saj je DPN osnova za privabljanje investitorjev,” je bil ogorčen Vizjak. “Nemogoče je ponujati zemljišča investitorjem, če ne vemo, ali je spremenjena namembnost in kje se sploh lahko gradi,” je dodal.

 

Čeprav je Pahor gradnjo verige ocenil kot nacionalni program, ki mora biti v najkrajšem času končan, Vizjak temu ne verjame. Oviro vidi predvsem v glasnem nasprotovanju nekaterih državnih uradnikov, ki so na krški seji, zaprti za javnost, glasno nasprotovali predsedniku vlade.

Tudi okoljski minster Roko Žarnić je bil ob petkovem obisku previden. “Ti veliki projekti ne smejo obremenjevati prostora,” je dejal.

Bo Feniks zmrznil?
Med velike projekte spada tudi gospodarsko središče Feniks, ki naj bi ga postavili na 400 hektarjev veliki površini, a so ga zdaj oklestili na 130 hektarjev. Kot kaže, pa bo tudi ta zastal.

Pravi škandal bi bil, če bi projekt ustavili, saj je skoraj končan, vanj pa je vloženega že 2,5 milijona evrov,” je razložil Vizjak, ki je seznanjen z dopisom ministrstva za gospodarstvo Javni agenciji RS za podjetništvo in tuje investicije, da proučuje možnosti o zamrznitvi vseh dejavnosti glede gradnje Feniksa.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.