Pomoč za prizadete

Foto: Žurnal24 Poplave Dolenjska
Če želite pomagati prizadetim zaradi poplav, lahko darujete preko Rdečega križa ali Karitasa. S predmeti lahko pomagate preko portala Podarimo.si.
Oglej si celoten članek

Slovenski Rdeči križ skupaj z območnimi združenji v Ljubljani, Brežicah, Krškem, Laškem in Zagorju že zagotavlja pomoč najbolj ogroženim prebivalcem. Če želite pomagati prizadetim prebivalcem, lahko pomoč nakažete na račun Rdečega križa za prizadete v poplavah: TRR 03100 - 1111122296, sklic 937044, pripis Poplave 2010.  

Če želite darovati preko Karitasa, lahko sredstva nakažete na naslednji tekoči račun: 02140-0015556761, namen: Poplave Slovenija, sklic 00 2011.

Slovenska Karitas je iz sklada za naravne nesreče zagotovila začetna sredstva za realizacijo prve pomoči najbolj prizadetim v skupni višini 35.000 evrov. Prvo pomoč na terenu razdeljujejo Škofijska Karitas Celje, Ljubljana, Koper in Novo mesto.

Podarite lahko tudi predmete
Pomoč prizadetim v poplavah zbirajo tudi nekatere druge organizacije. Spletni daritveni oglasnik Podarimo.si je v sodelovanju s prizadetimi občinami pripravil možnost darovanja fizičnih predmetov. Lahko darujete predmete, kot so stanovanjska oprema, gospodinjski aparati, oblačila in obutev ter druge življenjske potrebščine. V sodelovanju z občinami je v oglasu mogoče izbrati občino, katere prizadetim v poplavah želite pomagati. Podarjajte le predmete, ki so v dobrem stanju, delujoči in se jih ne bi sramovali uporabljati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.