Slovenija
15 ogledov

Pomoč za prizadete

Poplave Dolenjska Žurnal24 main
Če želite pomagati prizadetim zaradi poplav, lahko darujete preko Rdečega križa ali Karitasa. S predmeti lahko pomagate preko portala Podarimo.si.

Slovenski Rdeči križ skupaj z območnimi združenji v Ljubljani, Brežicah, Krškem, Laškem in Zagorju že zagotavlja pomoč najbolj ogroženim prebivalcem. Če želite pomagati prizadetim prebivalcem, lahko pomoč nakažete na račun Rdečega križa za prizadete v poplavah: TRR 03100 - 1111122296, sklic 937044, pripis Poplave 2010.  

Če želite darovati preko Karitasa, lahko sredstva nakažete na naslednji tekoči račun: 02140-0015556761, namen: Poplave Slovenija, sklic 00 2011.

Slovenska Karitas je iz sklada za naravne nesreče zagotovila začetna sredstva za realizacijo prve pomoči najbolj prizadetim v skupni višini 35.000 evrov. Prvo pomoč na terenu razdeljujejo Škofijska Karitas Celje, Ljubljana, Koper in Novo mesto.

Podarite lahko tudi predmete
Pomoč prizadetim v poplavah zbirajo tudi nekatere druge organizacije. Spletni daritveni oglasnik Podarimo.si je v sodelovanju s prizadetimi občinami pripravil možnost darovanja fizičnih predmetov. Lahko darujete predmete, kot so stanovanjska oprema, gospodinjski aparati, oblačila in obutev ter druge življenjske potrebščine. V sodelovanju z občinami je v oglasu mogoče izbrati občino, katere prizadetim v poplavah želite pomagati. Podarjajte le predmete, ki so v dobrem stanju, delujoči in se jih ne bi sramovali uporabljati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.