Ponekod sodra, prihajajo močne nevihte

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Tako kot so napovedovali vremenoslovci, na zahodu se že pojavljajo močnejši nalivi. Kaj sledi prihodnje dni in prihodnji teden?
Oglej si celoten članek

"Popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Ob nevihtah bodo možni nalivi," so že zjutraj opozorili vremenoslovci z Arsa.

Na portalu Neurje.Si poročajo, da se na zahodu Slovenije že pojavljajo krajevne plohe in nevihte, s Kozine poročajo o sodri, iz Kočevja in Rakitne o toči. V naslednjih urah se bodo padavine začele pojavljati tudi drugod po državi, možni so močnejši nalivi ter sodra ali toča.

Gibanje padavin spremljajte na tej povezavi:

Vreme Radarska slika padavin

Najmanj dogajanja pričakujejo na Obali in na Dolenjskem.

xxx

"Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe. Na Štajerskem in v Prekmurju bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, v Gornjesavski dolini okoli 5, najvišje dnevne od 16 do 21, na Goriškem do 23 stopinj Celzija," napovedujejo na Arsu in dodajajo, da bo v sredo in četrtek delno jasno in malo topleje.

Napoved od 20. do 25. aprila

"Naši kraji bodo v petek in soboto pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo oslabelo. Pri nas se bo zadrževal precej topel in suh zrak. Nad zahodno in srednjo Evropo se bo nato vzpostavil zahodni višinski zračni tok, v katerem bodo od zahoda potovale vremenske motnje proti vzhodu. Nad naše kraje bo dotekal nekoliko bolj vlažen, a še vedno razmeroma topel zrak," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Do sobote bo sončno vreme, od nedelje dalje pa bo postopno več oblačnosti. Padavine bodo postale nekoliko verjetnejše, zelo verjetno predvsem kot popoldanske krajevne plohe. Razmeroma toplo bo.

Foto: Arso Napoved

Vreme Ne boste verjeli, kolikšno pošiljko puščavskega prahu smo dobili

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.