Ponujajo zeleno opcijo

Foto: Živa Zakšek
Foto: Živa Zakšek
Na decembrskih volitvah bo stranka SMS - Zeleni sodelovala z Zeleno Koalicijo.
Oglej si celoten članek

Po mnenju predsednika SMS - Zeleni Darka Krajnca so namreč zelene opcije "prava alternativa temu, kar potrebuje Slovenija za razvoj in pošteno vodenje politike".

Program zunajparlamentarne stranke SMS - Zeleni bodo v obliki manifesta Izhod iz krize predstavili v kratkem, po besedah predsednika stranke Darka Krajnca pa je trajnostno naravnan in poudarja predvsem zeleno gospodarstvo, eko-socialno politiko, strpnost in spoštovanje človekovih pravic. 

Čas za uspeh zelenih

Kot je na novinarski konferenci dejal predsednik Zelene koalicije Franci Černagoj, je v tem trenutku združevanje redka stvar na političnem prizorišču Slovenije. Zato jih ta korak navdaja z optimizmom, saj verjamejo, da je "prišel ponoven čas za uspeh zelene politike na volitvah".

Po besedah člana SMS - Zeleni in predsednika državnega sveta Blaža Kavčiča z združevanjem želijo skupaj prispevati k določenim spremembam v Sloveniji. Po njegovem gre za to, ali bo gonilo v ospredju še naprej finančni interes ozke elite, ali pa bo v ospredju človek.

"V slovenskem političnem prostoru je veliko neiskrenosti in sprenevedanja," meni Kavčič. Prepričan je, da bodo volivcem pravo alternativo ponudili v prvi vrsti "z neokuženostjo, korupcijo, aferaštvom in klientelizmom, ki prežema večino parlamentarnih strank".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.