Slovenija
16 ogledov

Ponujajo zeleno opcijo

Darko Kranjc Živa Zakšek
Na decembrskih volitvah bo stranka SMS - Zeleni sodelovala z Zeleno Koalicijo.

Po mnenju predsednika SMS - Zeleni Darka Krajnca so namreč zelene opcije "prava alternativa temu, kar potrebuje Slovenija za razvoj in pošteno vodenje politike".

Program zunajparlamentarne stranke SMS - Zeleni bodo v obliki manifesta Izhod iz krize predstavili v kratkem, po besedah predsednika stranke Darka Krajnca pa je trajnostno naravnan in poudarja predvsem zeleno gospodarstvo, eko-socialno politiko, strpnost in spoštovanje človekovih pravic. 

Čas za uspeh zelenih

Kot je na novinarski konferenci dejal predsednik Zelene koalicije Franci Černagoj, je v tem trenutku združevanje redka stvar na političnem prizorišču Slovenije. Zato jih ta korak navdaja z optimizmom, saj verjamejo, da je "prišel ponoven čas za uspeh zelene politike na volitvah".

Po besedah člana SMS - Zeleni in predsednika državnega sveta Blaža Kavčiča z združevanjem želijo skupaj prispevati k določenim spremembam v Sloveniji. Po njegovem gre za to, ali bo gonilo v ospredju še naprej finančni interes ozke elite, ali pa bo v ospredju človek.

"V slovenskem političnem prostoru je veliko neiskrenosti in sprenevedanja," meni Kavčič. Prepričan je, da bodo volivcem pravo alternativo ponudili v prvi vrsti "z neokuženostjo, korupcijo, aferaštvom in klientelizmom, ki prežema večino parlamentarnih strank".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.