Poostren nadzor nad vozniki tovornjakov in avtobusov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Najpogostejše kršitve pri voznikih avtobusov in tovornjakov so preobremenjenost vozil, vozniki ne upoštevajo določil o času trajanja vožnje in obveznih počitkih, manipulirajo z zapisovalnimi napravami (tahografi), vozila pa niso tehnično brezhibna.
Oglej si celoten članek

Foto: Policija tovornjak mejni prehod Policija bo ta teden poostrila nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov. Evropsko usklajen nadzor bo do nedelje potekal po vsej Sloveniji. Policija sicer redno s pomočjo drugih nadzornih organov, denimo inšpekcijskih služb in cestninskih nadzornikov, preverja, kako vozniki tovornjakov in avtobusov spoštujejo cestnoprometne predpise.

Po navedbah policije so najpogostejše kršitve pri voznikih avtobusov in tovornjakov preobremenjenost vozil, vozniki ne upoštevajo določil o času trajanja vožnje in obveznih počitkih, manipulirajo z zapisovalnimi napravami (tahografi), vozila pa niso tehnično brezhibna.

Konec tedna preverjali motoriste

Foto: Reuters motorist, promet Policija je sicer čez konec tedna poostreno izvajala nadzor nad vozniki motornih koles in mopedov, saj je motoristična sezona na vrhuncu, ob lepem vremenu pa je na cestah več motoristov. V nadzorih so preverjali predvsem hitrost voznikov, njihovo psihofizično stanje, uporabo zaščitne čelade in tehnično brezhibnost vozil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 22:02 20. Julij 2015.

    ja, ker v Sloveniji je delovnih mest res ogromno na izbiro, KANEDE??? Poleg tega je na koncu voznik kaznovan z …

  • 10:58 20. Julij 2015.

    Voznik ma kar nekaj možnosti odklonit delo in prijaviti delodajalca,kanede

  • 08:35 20. Julij 2015.

    Ne vem, ste idioti novinarji, policaji, ali kar oboji... NISO vozniki tisti, ki bi želeli delati prekoračitve ur, niti niso …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.