Slovenija
77 ogledov

Poostren nadzor nad vozniki tovornjakov in avtobusov

Obvoznica Saša Despot
Najpogostejše kršitve pri voznikih avtobusov in tovornjakov so preobremenjenost vozil, vozniki ne upoštevajo določil o času trajanja vožnje in obveznih počitkih, manipulirajo z zapisovalnimi napravami (tahografi), vozila pa niso tehnično brezhibna.

tovornjak mejni prehod | Avtor: Policija Policija
Policija bo ta teden poostrila nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov. Evropsko usklajen nadzor bo do nedelje potekal po vsej Sloveniji. Policija sicer redno s pomočjo drugih nadzornih organov, denimo inšpekcijskih služb in cestninskih nadzornikov, preverja, kako vozniki tovornjakov in avtobusov spoštujejo cestnoprometne predpise.

Po navedbah policije so najpogostejše kršitve pri voznikih avtobusov in tovornjakov preobremenjenost vozil, vozniki ne upoštevajo določil o času trajanja vožnje in obveznih počitkih, manipulirajo z zapisovalnimi napravami (tahografi), vozila pa niso tehnično brezhibna.

Konec tedna preverjali motoriste

motorist, promet | Avtor: Reuters Reuters
Policija je sicer čez konec tedna poostreno izvajala nadzor nad vozniki motornih koles in mopedov, saj je motoristična sezona na vrhuncu, ob lepem vremenu pa je na cestah več motoristov. V nadzorih so preverjali predvsem hitrost voznikov, njihovo psihofizično stanje, uporabo zaščitne čelade in tehnično brezhibnost vozil.

Komentarjev 3
  • trojka 22:02 20.julij 2015.

    ja, ker v Sloveniji je delovnih mest res ogromno na izbiro, KANEDE??? Poleg tega je na koncu voznik kaznovan z visoko globo, delodajalec pa se izmaže. Žalostno, a to je Slovenija.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:58 20.julij 2015.

    Voznik ma kar nekaj možnosti odklonit delo in prijaviti delodajalca,kanede

  • trojka 08:35 20.julij 2015.

    Ne vem, ste idioti novinarji, policaji, ali kar oboji... NISO vozniki tisti, ki bi želeli delati prekoračitve ur, niti niso krivi vozniki za pomanjkljivost vozil. Lastniki firm jih prisiljujejo v delo preko zakonsko določenega časa. Prav tako je lastnik vozila ...prikaži več tisti, ki mora vozilo vzdrževati, ali ne, pametni novinarji? Ali novinarji medijski hiši sami vzdržujete službena vozila? Ali policaji sami vzdržujejo policijska vozila????? Je pa res najlažje kaznovat reveža, delavca-voznika.