Poostreno nad motoriste

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Policija bo v začetku avgusta izvajala poostren nadzor nad motoristi.
Oglej si celoten članek

Poostren nadzor bo potekal od 1. do 15. avgusta, z aktivnostmi pa bodo policisti nadaljevali tudi kasneje, saj spadajo vozniki enoslednih vozil med bolj izpostavljene udeležence. Policija bo izvajala poostren nadzor nad večkratnimi kršitelji cestnoprometnih predpisov in nadzore v naseljih nad vozniki koles z motorjem.

Policisti bodo merili hitrost, preverjali tehnično brezhibnost enoslednih motornih vozil in psihofizično stanje njihovih voznikov. Poleg tega v policiji načrtujejo tudi številne preventivne aktivnosti, kot sta sodelovanje na javnih prireditvah motoklubov in delavnice z naslovom Policijska izkušnja kot nasvet.

Ustrezna oprema rešuje življenja

Motoriste opozarjajo na uporabo dobro vidnih oblačil in ustrezne zaščitne opreme, kot so čelada, zgornji del kombinezona in odsevni brezrokavnik. Primerna oprema lahko motoristu namreč reši življenje, izpostavljajo policisti.

Če motorist nima zaščitnih oblačil odsevne barve, naj uporablja odsevna telesa, kot so nalepke in trakovi, ali pa izbere oblačila svetlih barv, še svetuje policija.

Najpogostejša vzroka prometnih nesreč, v katerih so udeleženi motoristi, sta neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravil o prednosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.