Slovenija
20 ogledov

Poostreno nad motoriste

Ob tem času bi motoristi že zavzeli ceste, letos pa morajo kidati sneg. Žurnal24 main
Policija bo v začetku avgusta izvajala poostren nadzor nad motoristi.

Poostren nadzor bo potekal od 1. do 15. avgusta, z aktivnostmi pa bodo policisti nadaljevali tudi kasneje, saj spadajo vozniki enoslednih vozil med bolj izpostavljene udeležence. Policija bo izvajala poostren nadzor nad večkratnimi kršitelji cestnoprometnih predpisov in nadzore v naseljih nad vozniki koles z motorjem.

Policisti bodo merili hitrost, preverjali tehnično brezhibnost enoslednih motornih vozil in psihofizično stanje njihovih voznikov. Poleg tega v policiji načrtujejo tudi številne preventivne aktivnosti, kot sta sodelovanje na javnih prireditvah motoklubov in delavnice z naslovom Policijska izkušnja kot nasvet.

Ustrezna oprema rešuje življenja

Motoriste opozarjajo na uporabo dobro vidnih oblačil in ustrezne zaščitne opreme, kot so čelada, zgornji del kombinezona in odsevni brezrokavnik. Primerna oprema lahko motoristu namreč reši življenje, izpostavljajo policisti.

Če motorist nima zaščitnih oblačil odsevne barve, naj uporablja odsevna telesa, kot so nalepke in trakovi, ali pa izbere oblačila svetlih barv, še svetuje policija.

Najpogostejša vzroka prometnih nesreč, v katerih so udeleženi motoristi, sta neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravil o prednosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.