Pop TV ima novega lastnika

Foto: Anže Petkovšek pop tv
Češka investicijska skupina PPF je prevzela sklad CME, ki je lastnik Pop TV ter Kanala A. Posel, ki bo po pričakovanjih trajal več mesecev, saj morajo prevzem odobriti tako delničarji CME kot tudi Evropska komisija in posamezni nacionalni regulatorji.
Oglej si celoten članek

CME upravlja tudi televizijske postaje v Bolgariji, Češki republiki, Romuniji in na Slovaškem.

Češki sklad PPF je ob podpisu sporazuma o prevzemu sklada CME, je napovedal, da večjih sprememb v njegovem delovanju ne načrtuje. "Nakup sklada CME ter povezanih medijskih podjetji v petih evropskih državah bo dopolnil in še dodatno okrepil naše telekomunikacijske posle v Srednji in Vzhodni Evropi. Želimo si okrepiti naravno povezanost med ustvarjanjem vsebin in njihovo distribucijo, s čimer bomo omogočili nadaljnji razvoj naših telekomunikacijskih in medijskih podjetij. CME je uspešna in dobro vodena organizacija, zato ne nameravamo bistveno posegati v njeno delovanje," je posel komentiral Petr Kellner, večinski delničar skupine PPF.

CME deluje v petih evropskih državah in je eno vodilnih medijskih podjetij v Srednji in Vzhodni Evropi, saj v televizijski in plačljivi obliki oddaja več kot 30 programov, ki jih spremlja več kot 45 milijonov gledalcev. V zadnjih letih je tako v Evropi kot tudi v ZDA na tem področju opazen trend povezovanja med ustvarjanjem vsebin in njihovo distribucijo.

Skupina PPF vlaga v finančne storitve, telekomunikacije, biotehnologijo, nepremičnine in strojni inženiring. Posluje v Evropi, Severni Ameriki in Aziji, sredstva skupine PPF pa presegajo 45 milijard evrov (podatki iz decembra 2018).

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:52 28. Oktober 2019.

    A smo spet državljani omogičili nakup,saj moramo operaterjem plačevati za to sranje od POP TV in A Jarek 3 ojrote …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.