Slovenija
4777 ogledov

Pop TV ima novega lastnika

pop tv Anže Petkovšek
Češka investicijska skupina PPF je prevzela sklad CME, ki je lastnik Pop TV ter Kanala A. Posel, ki bo po pričakovanjih trajal več mesecev, saj morajo prevzem odobriti tako delničarji CME kot tudi Evropska komisija in posamezni nacionalni regulatorji.

CME upravlja tudi televizijske postaje v Bolgariji, Češki republiki, Romuniji in na Slovaškem.

Češki sklad PPF je ob podpisu sporazuma o prevzemu sklada CME, je napovedal, da večjih sprememb v njegovem delovanju ne načrtuje. "Nakup sklada CME ter povezanih medijskih podjetji v petih evropskih državah bo dopolnil in še dodatno okrepil naše telekomunikacijske posle v Srednji in Vzhodni Evropi. Želimo si okrepiti naravno povezanost med ustvarjanjem vsebin in njihovo distribucijo, s čimer bomo omogočili nadaljnji razvoj naših telekomunikacijskih in medijskih podjetij. CME je uspešna in dobro vodena organizacija, zato ne nameravamo bistveno posegati v njeno delovanje," je posel komentiral Petr Kellner, večinski delničar skupine PPF.

CME deluje v petih evropskih državah in je eno vodilnih medijskih podjetij v Srednji in Vzhodni Evropi, saj v televizijski in plačljivi obliki oddaja več kot 30 programov, ki jih spremlja več kot 45 milijonov gledalcev. V zadnjih letih je tako v Evropi kot tudi v ZDA na tem področju opazen trend povezovanja med ustvarjanjem vsebin in njihovo distribucijo.

Skupina PPF vlaga v finančne storitve, telekomunikacije, biotehnologijo, nepremičnine in strojni inženiring. Posluje v Evropi, Severni Ameriki in Aziji, sredstva skupine PPF pa presegajo 45 milijard evrov (podatki iz decembra 2018).

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:52 28.oktober 2019.

    A smo spet državljani omogičili nakup,saj moramo operaterjem plačevati za to sranje od POP TV in A Jarek 3 ojrote al kolk že?Nateg na nateg nam zgleda pripravljajo vsi po vrsti,banda pokvarjena!!