Poplačilo dobaviteljev

Foto: Suzana Kos Butler Foto: Suzana Kos Kokteljli Foto: Suzana Kos ... sadje ... Foto: Suzana Kos Plaža pod metropolom .. Foto: Suzana Kos ... Foto: Suzana Kos ... in še vip plaža Foto: Suzana Kos plaža Foto: Suzana Kos Andrej Laznik, predsednik uprave hoteli Bernardin
Hoteli Bernardin. Z bankami končno podpisali dogovor o najetju premostitvenega posojila, s katerim bodo poplačali dolg do dobaviteljev.
Oglej si celoten članek

"Uspešno smo prebrodili mrtvi del sezone, s trenutnim obiskom smo zelo zadovoljni, še bolj pa s tem, da smo s štirimi bankami pred dnevi dosegli dogovor o najetju premostitvenega posojila, s katerim bomo poplačali svoje dolgove do dobaviteljev. Teh je za okoli tri milijone evrov, posojilo bomo črpali v nekaj dneh. Ni mi znano, da bi kakšen manjši dobavitelj, katerega poslovanje je bilo vezano predvsem na naše podjetje, zaradi naših neporavnanih obveznosti šel v stečaj,“ poudarja Andrej Laznik, predsednik uprave Hotelov Bernardin. "Pogajanja o reprogramu dolgoročnih obveznosti, teh je za blizu 50 milijonov evrov, se nadaljujejo,“ dodaja.

VIP-plaža

Hoteli Bernardin so sicer danes novinarjem predstavili dve večji naložbi v svoje plaže; to podjetje namreč upravlja plaže na Bernardinu, v izolskem San Simonu, stunjanski Salineri ter tudi plažo v avtokampu v Luciji.

V kompleksu na Bernardinu so uredili med drugim tako imenovano VIP-plažo, ki ima celo butlerja. Na plaži so postavljeni razkošni ležalniki, gostje si lahko omislijo masažo obraza, se osvežijo z ohlajenimi brisačami, nadišavljenimi z vonjem sivke, dobijo sadje, pijačo ... Dostop je omejen, saj na plažo, ki po trditvah vodje plaže Mitje Simčiča zagotavlja najvišjo raven tovrstnih storitev v Sloveniji, zunanji gostje, razen ob doplačilu 44 evrov na dan, ne smejo.
Za osem evrov na dan (sem je všteto še parkiranje v garažni hiši in geslo za brezžični internet) pa je mogoče kopanje v bazenu pod Metropolom, v pravkar končano obnovo so vložili več kot 300 tisoč evrov.

Izpad prihodkov od vstopnin

"Z dodatnimi storitvami na plažah bomo poskušali nadomestiti izpad prihodkov od vstopnin,“ je še povedal Laznik. Na naše večkrat ponovljeno vprašanje, koliko so z vstopninami pravzaprav zaslužili, pa odgovora nismo dobili. Vse plaže, ki jih upravlja to podjetje, sicer lahko sprejmejo okoli 3.300 gostov na dan; približen izračun čez palec pokaže, da so z vstopninami na plaže, ki jih zdaj ne smejo več zaračunavati, dobili okoli šest tisoč evrov. Predstavniki Hotelov Bernardin sicer ob našem izračunu trdijo, da so zaslužili precej manj, dodajajo pa, da je vzdrževanje plaž precejšen strošek, saj samo na njihove račun čez poletje dodatno zaposlijo 57 ljudi. Strošek pa niso le reševalci, temveč vsi, ki skrbijo za čistočo plaž in stranišč ter tudi voda, ki jo kopalci porabijo za prhanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:27 9. Julij 2013.

    Čakajte samo človek mora imeti povsod dostop do morja zastonj, tudi na VIP plažo. Razen če se bo VIP oddelek …

  • 14:23 9. Julij 2013.

    TURISTIKI? Kaj pa je to? Misliš turistična šola? Kdo od turističnih delavcev pa danes še prihaja iz nje? A sploh …

  • 14:17 9. Julij 2013.

    "Z dodatnimi storitvami na plažah bomo poskušali nadomestiti izpad prihodkov od vstopnin,"<br /><br />aha, no no no..konec samo poležavanja in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.