Slovenija
41 ogledov

Poplačilo dobaviteljev

 plaža
1/8
Suzana Kos
Hoteli Bernardin. Z bankami končno podpisali dogovor o najetju premostitvenega posojila, s katerim bodo poplačali dolg do dobaviteljev.

"Uspešno smo prebrodili mrtvi del sezone, s trenutnim obiskom smo zelo zadovoljni, še bolj pa s tem, da smo s štirimi bankami pred dnevi dosegli dogovor o najetju premostitvenega posojila, s katerim bomo poplačali svoje dolgove do dobaviteljev. Teh je za okoli tri milijone evrov, posojilo bomo črpali v nekaj dneh. Ni mi znano, da bi kakšen manjši dobavitelj, katerega poslovanje je bilo vezano predvsem na naše podjetje, zaradi naših neporavnanih obveznosti šel v stečaj,“ poudarja Andrej Laznik, predsednik uprave Hotelov Bernardin. "Pogajanja o reprogramu dolgoročnih obveznosti, teh je za blizu 50 milijonov evrov, se nadaljujejo,“ dodaja.

VIP-plaža

Hoteli Bernardin so sicer danes novinarjem predstavili dve večji naložbi v svoje plaže; to podjetje namreč upravlja plaže na Bernardinu, v izolskem San Simonu, stunjanski Salineri ter tudi plažo v avtokampu v Luciji.

V kompleksu na Bernardinu so uredili med drugim tako imenovano VIP-plažo, ki ima celo butlerja. Na plaži so postavljeni razkošni ležalniki, gostje si lahko omislijo masažo obraza, se osvežijo z ohlajenimi brisačami, nadišavljenimi z vonjem sivke, dobijo sadje, pijačo ... Dostop je omejen, saj na plažo, ki po trditvah vodje plaže Mitje Simčiča zagotavlja najvišjo raven tovrstnih storitev v Sloveniji, zunanji gostje, razen ob doplačilu 44 evrov na dan, ne smejo.
Za osem evrov na dan (sem je všteto še parkiranje v garažni hiši in geslo za brezžični internet) pa je mogoče kopanje v bazenu pod Metropolom, v pravkar končano obnovo so vložili več kot 300 tisoč evrov.

Izpad prihodkov od vstopnin

"Z dodatnimi storitvami na plažah bomo poskušali nadomestiti izpad prihodkov od vstopnin,“ je še povedal Laznik. Na naše večkrat ponovljeno vprašanje, koliko so z vstopninami pravzaprav zaslužili, pa odgovora nismo dobili. Vse plaže, ki jih upravlja to podjetje, sicer lahko sprejmejo okoli 3.300 gostov na dan; približen izračun čez palec pokaže, da so z vstopninami na plaže, ki jih zdaj ne smejo več zaračunavati, dobili okoli šest tisoč evrov. Predstavniki Hotelov Bernardin sicer ob našem izračunu trdijo, da so zaslužili precej manj, dodajajo pa, da je vzdrževanje plaž precejšen strošek, saj samo na njihove račun čez poletje dodatno zaposlijo 57 ljudi. Strošek pa niso le reševalci, temveč vsi, ki skrbijo za čistočo plaž in stranišč ter tudi voda, ki jo kopalci porabijo za prhanje.

Komentarjev 4
  • Stolp 14:27 09.julij 2013.

    Čakajte samo človek mora imeti povsod dostop do morja zastonj, tudi na VIP plažo. Razen če se bo VIP oddelek nahajal malo stran od morja in bo vmes vodila pot, tako da bo zadoščeno zakonu. Ograjevati pa se plaže ne ...prikaži več sme!Sicer pa če je noblesa vse kar lahko ponudijo je pa žalostno.

  • Stolp 14:23 09.julij 2013.

    TURISTIKI? Kaj pa je to? Misliš turistična šola? Kdo od turističnih delavcev pa danes še prihaja iz nje? A sploh še obstaja? Danes so to sami kapitalistični idioti, ki pojma nimajo o turističnem trgu, potrebah gosta, obnašanju,...Včasih v ...prikaži več tistem gnusnem socializmu(ja takrat ko so bili še natakrji iz turistike), recimo natakar ni pristopil do gosta dokler je ta še listal meni. Spomnim se da ko sem bil še otrok sem si večkrat hotel malo ogledaovati menu potem ko smo že izbrali pa mi je mama vedno rekla naj pustim pri miru sicer natakar ne bo nikoli prišel.Danes pa ko je natakar lahko že vsako študentsko tele pa samo da vzameš meni v roke je že pri tebi, niti toliko ti ne pusti da bi v miru izbral. OK hoče biti hiter ampak ej - na napačnem koncu. Vedno jih moram odganjati naj me vendar pustijo da si v miru ogledam ponudbo.

  • Stolp 14:17 09.julij 2013.

    "Z dodatnimi storitvami na plažah bomo poskušali nadomestiti izpad prihodkov od vstopnin,"aha, no no no..konec samo poležavanja in kasiranja. Sedaj se bo treba potruditi in gostu za to kar plača tudi kaj ponuditi tako kot je to na ...prikaži več tujih plažah(npr. Italija) že v navadi. Dvig kvalitete storitev je tudi namen zakonskega določila, da je treba ljudi pustiti na plažo zastonj."dodajajo pa, da je vzdrževanje plaž precejšen strošek, saj samo na njihove račun čez poletje dodatno zaposlijo 57 ljudi. Strošek pa niso le reševalci, temveč vsi, ki skrbijo za čistočo plaž in stranišč ter tudi voda, ki jo kopalci porabijo za prhanje."Res čudno kako to italijanom uspeva, da ne propadejo vse njihove plaže ampak še več: privabljajo nove in nove turiste. Morda pa ravno zato, ker za svoj denar tudi nekaj dobijo. Ampka to logiko mora slovenčku država vbiti v glavo!