To so dobre novice, ki jih je za praznike obljubil Kacin

Foto: Tamino Petelinšek/STA
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Sproščene še nekatere gospodarske dejavnosti
Oglej si celoten članek

"Zadovoljen sem, da smo danes na vladi odločili, da obstoječim izjemam dodamo še nekatere storitvene dejavnosti, ki jim bo dovoljeno delovanje delovati od sobote pa do vključno 23. 12. ob strogem upoštevanju usmeritev in navodil MZ in NIJZ," je na popoldanski novinarski konferenci sporočil minister za gospodarstvo in podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek. 

Slovenija Kacin enigmatičen: "Popoldne bom povedal nekaj lepega"

Lahko boste uredili hišnega ljubljenčka

V vseh statističnih regijah Slovenije bodo tako lahko delovale prodajalne, ki prodajajo tehnično blago, drevesnice in vrtnarije, storitve izdelave, montaže, popravil in vzdrževanja, storitve nege hišnih ljubljenčkov in individualne nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve. 
V osrednjeslovenski, goriški, obalno-kraški in gorenjski statistični regiji, kjer je epidemiološka slika boljša, se dodatno poleg odprtja prodajaln, ki v pretežni meri prodajajo oblačila, tekstil in obutev pri čemer pomerjanje oblačil ni dovoljeno, odpirajo še knjigarne in fotokopirnice, prodajalne z drobno galanterijo in darilnim programom, specializirane trgovine z otroškim programom in storitve nepremičninskega posredovanja, je naštel Počivalšek.
Odpirajo se tudi muzeji in galerije ter pod določenimi omejitvemi, dovoljujejo tudi verski obredi.

Popolnega zaprtja ne bo

"To je dobra novica drugega vala epidemije," je dodal Počivalšek in ostro zavrnil vsa namigovanja o popolnem zaprtju gospodarstva v času praznikov. "Ocenjujemo, da bi popolno zaprtje gospodarstva povzročilo nepopravljivo gospodarsko škodo, ki si je ta hip ne moremo privoščiti," pravi Počivalšek.
Ali si lahko med prazniki obetamo sprostitve, ukinitev policijske ure in več druženja, je še vedno neznanka. "O tem smo govorili včeraj na seji vlade, v naslednjih dneh bomo relativno hitro sprejeli končne odločitve, ki bodo odvisne od trendov po odpiranjih trgovin in storitev, gledamo tudi, kaj počnejo severni sosedje, me veseli, da smo začeli na evropski ravni ukrepe na skupni ravni sprejemati," pravi podpredsednik vlade. 

"Pri tekstilu gre za občutljivi del prodaje"

Medtem, ko so prodajalne tekstila in obutve v nekaterih statističnih regijah odprte od torka, v drugih delih Slovenije še vedno ne morejo kupiti toplih oblek in čevljev, niti za otroke. Na vprašanje, kdaj bo to mogoče, in zakaj vlada ni omogočila vsaj tega, da bi prodajo tekstila omogočili v trgovinah z živili, Počivalšek odgovarja, da gre pri tekstilu za "občutljivi del prodaje, kjer lahko pride do stikov, čeprav so pomerjanja prepovedana" in da bo do sproščanja prišlo, ko se bo stanje okuženosti izboljšalo.

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 05:30 20. December 2020.

    www︎.︎tweom︆.︆com - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 09:18 18. December 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro od doma. zaslužim …

  • 07:30 18. December 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.