Popolnoma so si jih podredili

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Radio Študent. Ta teden bi jim lahko oklestili še proračun.
Oglej si celoten članek

Potem ko je študentski zbor Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (Šoul) prejšnji teden spremenil ustanovitveni akt tako, da ima Šoul po novem absolutno večino v svetu Zavoda Radio Študent (RŠ), bodo v četrtek razpravljali še o višini sredstev, ki jih bo Šoul namenil radiu.

Študentski funkcionarji bodo po novem lahko sprejemali tudi temeljne programske zasnove, imenovali in razreševali odgovornega urednika ter odpuščali presežne delavce.

"Posegajo v neodvisnost"

"Gre za nezaslišan poseg v splošno in programsko neodvisnost najpomembnejšega študentskega in neodvisnega medija v državi," so prepričani ustvarjalci RŠ. Glede na spremembe, ki so bile po oceni RŠ sprejete "potihem", se bojijo, da se jim slabo piše tudi ta teden, ko naj bi študentski zbor med drugim sprejemal proračun RŠ za letos.

Ta naj bi tako kot lani znašal 180.000 evrov, ko so, kot pravijo, "komaj preživeli ob izčrpni donacijski podpori v okviru akcije ReŠi RŠ". Ena od študentskih skupin naj bi se na tokratni seji zavzela celo za dodatno znižanje sredstev za okoli petino, kar bi, kot poudarjajo pri RŠ, "definitivno pomenilo tudi konec RŠ, kot ga poznamo".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:55 27. Januar 2014.

    RŠ je bil že takrat ko sem bil študent, nekaj 'umetniškega', kao elitnega oz. program, ki ga poslušajo in razumejo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.