Slovenija
44 ogledov

Popolnoma so si jih podredili

Radio Študent Anže Petkovšek
Radio Študent. Ta teden bi jim lahko oklestili še proračun.

Potem ko je študentski zbor Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (Šoul) prejšnji teden spremenil ustanovitveni akt tako, da ima Šoul po novem absolutno večino v svetu Zavoda Radio Študent (RŠ), bodo v četrtek razpravljali še o višini sredstev, ki jih bo Šoul namenil radiu.

Študentski funkcionarji bodo po novem lahko sprejemali tudi temeljne programske zasnove, imenovali in razreševali odgovornega urednika ter odpuščali presežne delavce.

"Posegajo v neodvisnost"

"Gre za nezaslišan poseg v splošno in programsko neodvisnost najpomembnejšega študentskega in neodvisnega medija v državi," so prepričani ustvarjalci RŠ. Glede na spremembe, ki so bile po oceni RŠ sprejete "potihem", se bojijo, da se jim slabo piše tudi ta teden, ko naj bi študentski zbor med drugim sprejemal proračun RŠ za letos.

Ta naj bi tako kot lani znašal 180.000 evrov, ko so, kot pravijo, "komaj preživeli ob izčrpni donacijski podpori v okviru akcije ReŠi RŠ". Ena od študentskih skupin naj bi se na tokratni seji zavzela celo za dodatno znižanje sredstev za okoli petino, kar bi, kot poudarjajo pri RŠ, "definitivno pomenilo tudi konec RŠ, kot ga poznamo".

Komentarjev 1
  • Stolp 10:55 27.januar 2014.

    RŠ je bil že takrat ko sem bil študent, nekaj 'umetniškega', kao elitnega oz. program, ki ga poslušajo in razumejo samo izbranci oz. peščica! Skratka neka hohštaplerska elitna zmrdarija kao mi smo nekaj posebnega! Ker kot tak ni bil prav ...prikaži več nič študentski bi denar, ki se je stekal vanj mirno lahko usemerili v kake bolj produktivne študentske projekte oz. z njim pomagali manj premožnim študentom. Še najboljši je bil takrat ko ni oddajal - ponoči ko so predvajali MTV(takrat je MTV bil še kolikortoliko dober), sicer ga pa skoraj nisem poslušal.