Slovenija
107 ogledov

Rešolucija za Radio Študent

Protest Radio Študent
1/15
Anže Petkovšek
Na shodu naj bi se po nekaterih ocenah zbralo od 800 do 1.000 ljudi.

Po ljubljanskih študentskih in univerzitetnih centrih je danes popoldan potekal shod, s katerim so organizatorji želeli opozoriti na problematiko, s katero se sooča Radio Študent. Opozarjajo na znižanje osnovnih sredstev v višini 50.000 evrov, kar bi lahko pomenilo, da je ogroženo normalno izvajanje tekočega programa.

Zbranih je že več kot osem tisoč podpisov v podporo ohranitvi neodvisnega Radia Študent, z javnim shodom pa so poleg težke situacije želeli opozoriti tudi na informacijsko, izobraževalno in kulturno vlogo, ki jo že 45. leto opravlja radio.

Shod se je začel pred menzo v študentskem naselju v Rožni dolini, se nadaljeval proti mestnemu središču in proti Filozofski fakulteti. Shod je spremljal tovornjaka z ozvočenjem, govori sodelavcev na radiu in ostalih udeležencev shoda. Končal se je pred lokalom Bikofe, kjer bodo večer sklenili z glasbenim programom.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.