Popovič: Razgovor na KPK je bil korekten

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je danes v okviru nadzora premoženjskega stanja opravila razgovor z županom Mestne občine Koper Borisom Popovičem.
Oglej si celoten članek

Župan Boris Popovič je današnji razgovor na KPK ocenil kot korektnega. Pravi, da je odgovoril in pojasnil vse, kar so ga vprašali glede premoženja. Sam je – glede na to, da je v KPK nekdanji novinar, ki županu v času priprtja pred desetimi leti ni bil naklonjen – sicer pričakoval, da bo razgovor politično obarvan, vendar ni bil. "Razgovor je bil obojestransko korekten," je ocenil župan. Namestnik predsednika KPK Rok Praprotnik je v preteklosti delal kot novinar Dela in Dnevnika.

Tudi v KPK so pojasnili, da je razgovor potekal korektno. "Glede zadev, ki so ostale nepojasnjene, bo zavezancu posredovan pisni poziv z ustreznim časovnim rokom za podajo pojasnil," so zapisali v sporočilu za javnost.

KPK zanikala povezavo

Pred tedni je Popovič odvetnico Nino Zidar Klemenčič, sicer soprogo predsednika KPK Gorana Klemenčiča, ovadil zaradi suma napeljevanja k zlorabi položaja, saj naj bi mu v zameno za 15 tisoč evrov na mesec obljubljala, da ne bi imel težav z organi pregona. Zidar Klemenčičeva je nato zoper Popoviča vložila kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe. Popovičev svetovalec Sebastjan Jeretič pa je po tem, ko je Popovič vložil ovadbo zoper Zidar Klemenčičevo, na družabnem omrežju Twitter zapisal, da je bila ovadba vložena, ker je županu "počil film, ker ga je njen mož začel preganjati, kljub temu da je davkarija prečesala čisto vse in ugotovila, da je čist".

Na komisiji so zaradi utemeljenega suma kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije uvedli postopek nadzora nad premoženjskim stanjem koprskega župana. Ob tem so zanikali vzročno-posledično povezavo med ovadbo Zidar Klemenčičeve in uvedbo postopka nadzora, saj da so preiskavo uvedli že pred meseci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:37 24. Oktober 2013.

    Trojka obeta prisilni zaseg zasebnih prihrankov <br />No, pa smo dobili še eno zanimivo finančno-ekonomsko novico, ki nas lahko resno …

  • 14:55 24. Oktober 2013.

    Popovićeva večna igra in sicer enkrat kritizira, drugič obtožuje in to samo, da ima reklamo zastonj. Popović prišel bo tudi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.