Slovenija
22 ogledov

Popovič: Razgovor na KPK je bil korekten

Boris Popovič Barbara Milavec
Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je danes v okviru nadzora premoženjskega stanja opravila razgovor z županom Mestne občine Koper Borisom Popovičem.

Župan Boris Popovič je današnji razgovor na KPK ocenil kot korektnega. Pravi, da je odgovoril in pojasnil vse, kar so ga vprašali glede premoženja. Sam je – glede na to, da je v KPK nekdanji novinar, ki županu v času priprtja pred desetimi leti ni bil naklonjen – sicer pričakoval, da bo razgovor politično obarvan, vendar ni bil. "Razgovor je bil obojestransko korekten," je ocenil župan. Namestnik predsednika KPK Rok Praprotnik je v preteklosti delal kot novinar Dela in Dnevnika.

Tudi v KPK so pojasnili, da je razgovor potekal korektno. "Glede zadev, ki so ostale nepojasnjene, bo zavezancu posredovan pisni poziv z ustreznim časovnim rokom za podajo pojasnil," so zapisali v sporočilu za javnost.

KPK zanikala povezavo

Pred tedni je Popovič odvetnico Nino Zidar Klemenčič, sicer soprogo predsednika KPK Gorana Klemenčiča, ovadil zaradi suma napeljevanja k zlorabi položaja, saj naj bi mu v zameno za 15 tisoč evrov na mesec obljubljala, da ne bi imel težav z organi pregona. Zidar Klemenčičeva je nato zoper Popoviča vložila kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe. Popovičev svetovalec Sebastjan Jeretič pa je po tem, ko je Popovič vložil ovadbo zoper Zidar Klemenčičevo, na družabnem omrežju Twitter zapisal, da je bila ovadba vložena, ker je županu "počil film, ker ga je njen mož začel preganjati, kljub temu da je davkarija prečesala čisto vse in ugotovila, da je čist".

Na komisiji so zaradi utemeljenega suma kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije uvedli postopek nadzora nad premoženjskim stanjem koprskega župana. Ob tem so zanikali vzročno-posledično povezavo med ovadbo Zidar Klemenčičeve in uvedbo postopka nadzora, saj da so preiskavo uvedli že pred meseci.

Komentarjev 2
  • ennanova 20:37 24.oktober 2013.

    Trojka obeta prisilni zaseg zasebnih prihrankov No, pa smo dobili še eno zanimivo finančno-ekonomsko novico, ki nas lahko resno zaskrbi. Morda pa nekatere druge celo grenko nasmeji, če vemo kako se finančni sistem vrti; če poznamo logiko na kateri ...prikaži več temelji in strategije kako se neprestano reproducira s tem, ko nas zadolžuje, nas seveda obenem zasužnjuje. Mednarodni denarni sklad (IMF) pod vodstvom Christine Lagarde in z njeno vojsko nadobudnih ekonomistov v svojem nekakšnem mesečnem poročilu z dne 13.10.2013 “Fiscal Monitor” na strani 49 podaja idealen recept za rešitev problema …http://za-misli.si/kolumne/elena-pecaric/1254-trojka-obeta-prisilni-zaseg-zasebnih-prihrankov

  • Veteran 14:55 24.oktober 2013.

    Popovićeva večna igra in sicer enkrat kritizira, drugič obtožuje in to samo, da ima reklamo zastonj. Popović prišel bo tudi tvoj čas, ko boš odgovarjal za vse tvoje lumparije!!