Poročali smo o smrtni nesreči v prometu, zdaj pravijo, da je ni bilo. To je resnica.

Foto: Andrej Leban Fotografija je simbolična
Foto: Andrej Leban Fotografija je simbolična
Vlada se hvali, da v decembru na cestah nismo imeli smrtnih žrtev. Res?
Oglej si celoten članek

Vlada je na socialnih omrežjih objavila, da je bil mesec december prvi mesec brez smrtnih žrtvah na cesti. Žal tega ne gre pripisati povečani varnosti v cestnem prometu na slovenskih cestah, ampak epidemiji covid-19 in zapori javnega življenja, zaradi katere so naše ceste bolj prazne. O tem smo več pisali v prispevku Rekordno malo mrtvih, a podrobnosti so strašljive

Leto 2020 Rekordno malo mrtvih, a podrobnosti so strašljive

Pod vladnim zapisom na Twitterju so se sicer pojavili komentarji, da to ne drži, saj se je "v Mozirju 24. decembra zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom". "V tem primeru po podatkih policije ni šlo za prometno nesrečo," opozarjajo pri Varnosti prometa. "Zaradi varstva osebnih podatkov razlogov ni mogoče navesti."

Prometni dogodek in ne prometna nesreča

Milena Tribulin s PU Celje je pojasnila, da policija primer obravnava in beleži kot prometni dogodek in ne prometno nesrečo. 

Policija zabeleži prometni dogodek in ne prometne nesreče v primeru, če se z odrejeno in opravljeno obdukcijo ugotovi, da je do prometne nesreče prišlo zaradi zdravstvenega stanja, kot je npr. srčni infarkt ali kaj podobnega. 

O smrtni prometni nesreči smo 24. decembra poročali tudi na našem portalu Ob 11h se je zgodila huda nesreča, voznik je umrl. Prve ugotovitve so bile, da je voznik z neprilagojeno hitrostjo v ovinku zapeljal izven vozišča in trčil v drevo, a se je očitno pozneje v policijski preiskavi izkazalo, da gre v navedenem primeru za policijski dogodek, kakor je razloženo v prejšnjem odstavku.

Slovenija Ob 11h se je zgodila huda nesreča, voznik je umrl

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 12:42 5. Januar 2021.

    Slika s kraja dogodka se še zmeraj lahko vidi v Savinjskih novicah na spletu. Iz tega, kako razbit je avto, …

  • 12:02 5. Januar 2021.

    Zakaj so potrebne vse te laži ? Berem ,da je Hojs za projekt "policijsko uro" izbral vladni koncept iz francoske …

  • 11:55 5. Januar 2021.

    Zanimivo, tale butalska vlada daje zadevam nove besede oz. termine. Kakorkoli se obrne je dogodek prometna nesreča (zgodila se je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.