Slovenija > Črna kronika
10227 ogledov

Poročali smo o smrtni nesreči v prometu, zdaj pravijo, da je ni bilo. To je resnica.

Policijski trak Andrej Leban
Vlada se hvali, da v decembru na cestah nismo imeli smrtnih žrtev. Res?

Vlada je na socialnih omrežjih objavila, da je bil mesec december prvi mesec brez smrtnih žrtvah na cesti. Žal tega ne gre pripisati povečani varnosti v cestnem prometu na slovenskih cestah, ampak epidemiji covid-19 in zapori javnega življenja, zaradi katere so naše ceste bolj prazne. O tem smo več pisali v prispevku Rekordno malo mrtvih, a podrobnosti so strašljive

prometna nesreča Leto 2020 Avto Rekordno malo mrtvih, a podrobnosti so strašljive

Pod vladnim zapisom na Twitterju so se sicer pojavili komentarji, da to ne drži, saj se je "v Mozirju 24. decembra zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom". "V tem primeru po podatkih policije ni šlo za prometno nesrečo," opozarjajo pri Varnosti prometa. "Zaradi varstva osebnih podatkov razlogov ni mogoče navesti."

Prometni dogodek in ne prometna nesreča

Milena Tribulin s PU Celje je pojasnila, da policija primer obravnava in beleži kot prometni dogodek in ne prometno nesrečo. 

Policija zabeleži prometni dogodek in ne prometne nesreče v primeru, če se z odrejeno in opravljeno obdukcijo ugotovi, da je do prometne nesreče prišlo zaradi zdravstvenega stanja, kot je npr. srčni infarkt ali kaj podobnega. 

O smrtni prometni nesreči smo 24. decembra poročali tudi na našem portalu Ob 11h se je zgodila huda nesreča, voznik je umrl. Prve ugotovitve so bile, da je voznik z neprilagojeno hitrostjo v ovinku zapeljal izven vozišča in trčil v drevo, a se je očitno pozneje v policijski preiskavi izkazalo, da gre v navedenem primeru za policijski dogodek, kakor je razloženo v prejšnjem odstavku.

Prometna nesreča Slovenija Ob 11h se je zgodila huda nesreča, voznik je umrl

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 6
 • tomi67 12:42 05.januar 2021.

  Slika s kraja dogodka se še zmeraj lahko vidi v Savinjskih novicah na spletu. Iz tega, kako razbit je avto, je razbrati, da je v naselje pripeljal vsaj s 100 km/h ali več. In na travi pred drevesom so sledi ...prikaži več zaviranja, torej je zaznal, da bo nesreča. In ne, ni bilo ponoči, bilo je ob 11. uri dopoldan. Tip je moral pridivjati in ga je zabrisalo s ceste. To je še najbolj verjetna razlaga. Izgleda pa, da so "strici" posredovali, da se o tem ne bi več govorilo.

 • Avatar Leon
  Leon 12:02 05.januar 2021.

  Zakaj so potrebne vse te laži ? Berem ,da je Hojs za projekt "policijsko uro" izbral vladni koncept iz francoske Gvajane ? Torej je tudi ta podatek o prometnih nesrečah brez smrtnih žrtev zrasel na njegovem podstrešju .

 • Avatar ovca
  ovca 11:55 05.januar 2021.

  Zanimivo, tale butalska vlada daje zadevam nove besede oz. termine. Kakorkoli se obrne je dogodek prometna nesreča (zgodila se je namreč med vožnjo na cesti), vzroki so pa lahko različni :nepravilna smer vožnje, alkohol, mamila, prevelika hitrost, kap, infarkt....