Porodni krči izbire direktorja

Foto: Žurnal24 Radovljiški župan Ciril Globočnik bo direktorja občinske uprave izbral v ponovlj
Radovljica. Razpis za direktorja občinske uprave bodo ponovili.
Oglej si celoten članek

Kandidati. “Nisem se odločil za nobenega od osmih kandidatov, temveč za ponovitev razpisa,” je povedal radovljiški župan Ciril Globočnik.

Popravili razpis
Nov razpis je bil včeraj objavljen na občinskih spletnih straneh. Župan je pojasnil, da se s tem želi izogniti nejasnostim v prvem razpisu. “Natečajna komisija je menila, da so bili nekateri pogoji opredeljeni tako, da ni mogla nedvoumno presoditi, ali jih kandidati izpolnjujejo,” je dodal. V prvem razpisu je bila zahtevana univerzitetna izobrazba upravne, pravne ali družboslovne smeri, česar v ponovljenem razpisu ni, ampak je pogoj le univerzitetna izobrazba.

Niso moralno sporni
Na vprašanje, ali je takšen razpis pisan na kožo določenemu kandidatu – Globočnik je že sredi marca potrdil, da ima svojega favorita –, je župan odgovoril, da s tem le širijo krog tistih, ki se na razpis lahko prijavijo. “Ne vem, zakaj bi bilo moralno sporno, če smo popravili razpis. Poleg tega imam kot župan pravico, da izberem svojega kandidata.

Zdajšnja vršilka dolžnosti direktorja občinske uprave Nana Jauk se tudi na drugi razpis ne bo prijavila, ker ima, kot je dejala, župan za to mesto svojega favorita, ne favoritinje.

Znan v 14 dneh
Direktor občinske uprave naj bi bil znan v 14 dneh, neuradno pa županov favorit naj ne bi bil novinec na tem področju, saj naj bi v preteklosti že opravljal takšno delo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.