Slovenija
50 ogledov

Porodni krči izbire direktorja

Radovljiški župan Ciril Globočnik bo direktorja občinske uprave izbral v ponovlj Žurnal24 main
Radovljica. Razpis za direktorja občinske uprave bodo ponovili.

Kandidati. “Nisem se odločil za nobenega od osmih kandidatov, temveč za ponovitev razpisa,” je povedal radovljiški župan Ciril Globočnik.

Popravili razpis
Nov razpis je bil včeraj objavljen na občinskih spletnih straneh. Župan je pojasnil, da se s tem želi izogniti nejasnostim v prvem razpisu. “Natečajna komisija je menila, da so bili nekateri pogoji opredeljeni tako, da ni mogla nedvoumno presoditi, ali jih kandidati izpolnjujejo,” je dodal. V prvem razpisu je bila zahtevana univerzitetna izobrazba upravne, pravne ali družboslovne smeri, česar v ponovljenem razpisu ni, ampak je pogoj le univerzitetna izobrazba.

Niso moralno sporni
Na vprašanje, ali je takšen razpis pisan na kožo določenemu kandidatu – Globočnik je že sredi marca potrdil, da ima svojega favorita –, je župan odgovoril, da s tem le širijo krog tistih, ki se na razpis lahko prijavijo. “Ne vem, zakaj bi bilo moralno sporno, če smo popravili razpis. Poleg tega imam kot župan pravico, da izberem svojega kandidata.

Zdajšnja vršilka dolžnosti direktorja občinske uprave Nana Jauk se tudi na drugi razpis ne bo prijavila, ker ima, kot je dejala, župan za to mesto svojega favorita, ne favoritinje.

Znan v 14 dneh
Direktor občinske uprave naj bi bil znan v 14 dneh, neuradno pa županov favorit naj ne bi bil novinec na tem področju, saj naj bi v preteklosti že opravljal takšno delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.