Pošiljanje pisma po novem dražje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Včeraj, 27. julija, je Pošta Slovenije (PS) podražila nekatere poštne storitve.
Oglej si celoten članek

Pošta Slovenije je po tem, ko ji je agencija za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) dala soglasje, podražila cene v notranjem in mednarodnem poštnem prometu, saj so "po preučitvi vloge in izračunov, ki izhajajo iz ločenih računovodskih evidenc, ki jih mora Pošta Slovenije d.o.o. voditi v skladu s 36. členom Zakona o poštnih storitvah, ugotovili, da so predlagane spremembe cen stroškovno utemeljene".

Cena za pisma v notranjem prometu, ki predstavljajo glavnino storitev, se bo spremenila za tri oziroma štiri cente. Za standardno pismo (znamak A) bo tako namesto 0,40 evra po novem treba odšteti 0,43 evra in navadno pismo do 50 gramov (znamka B) namesto 0,48 evra po novem 0,52 evra.

Pred vsako spremembo cen mora pošta v skladu z zakonom nove cene objaviti na svoji spletni strani en teden pred spremembo.

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 13:30 30. Julij 2018.

    najprej naj zagotovijo da pošiljke ne izgubijo ... primerjava pošiljanje paketov GLS - PS GLS v ceni je zavarovan paket, …

  • 09:18 29. Julij 2018.

    Bolj bodo dražili manj prometa bodo imeli!

  • 19:39 28. Julij 2018.

    Uf sem se že ustrašu,da se je podražilo pošiljanje e-pošte.Za navadno pošto me boli lulček,če jo podražijo za 500%?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.