Poškodoval drevesa, škode za 60 tisočakov

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Ljubljanski policisti ovadili Ljubljančana, ki je namerno poškodoval drevesa ob Poti spomina in tovarištva.
Oglej si celoten članek

V času od 1. novembra lani do konca januarja letos je ob Poti spomina in tovarištva v Ljubljani nekdo poškodoval kar 66 dreves; na njih je olupil lubje, jih prelomil na pol in odlomil veje. Z uničevanjem dreves je Mestno občino Ljubljana oškodoval za kar 60 tisoč evrov, s svojim početjem pa povzročil tudi precej zgražanja med Ljubljančani.

Ljubljanski policisti so s preiskavo ugotovili, da gre za 22-letnega Ljubljančana, zoper katerega so že podali kazensko ovadbo. Razlog za svoje brezvestno početje bo mladenič moral pojasnjevati pred sodiščem. "Po Kazenskem zakoniku RS je za povzročitev velike škode, kar v tem primeru je, zagrožena kazen do 5 let zapora," pri tem za zurnal24.si pojasnjuje Nataša Pučko z ljubljanske policije. Poudarja, da je seveda odvisno, kaj bodo v primeru ugotovili na sodišču, kaj je mladeniča gnalo v tovrstno početje, kakšne so ostale okoliščine. Lahko da se bo sodišče odločilo tudi za to, da mu naloži opravljanje družbenokoristnega dela.

V vsakem primeru pa bo na sodišču tekel le kazenski postopek; če bi MOL od 22-letnika želela povrnitev škode, bi se morala odločiti za vlogo odškodninskega zahtevka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:46 11. Maj 2015.

    še dobro da imamo tako vestno policijo, da vse napore vloži v iskanje serijskega skrunitelja dreves!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.