Slovenija
26 ogledov

Poškodoval drevesa, škode za 60 tisočakov

PST Boštjan Tacol
Ljubljanski policisti ovadili Ljubljančana, ki je namerno poškodoval drevesa ob Poti spomina in tovarištva.

V času od 1. novembra lani do konca januarja letos je ob Poti spomina in tovarištva v Ljubljani nekdo poškodoval kar 66 dreves; na njih je olupil lubje, jih prelomil na pol in odlomil veje. Z uničevanjem dreves je Mestno občino Ljubljana oškodoval za kar 60 tisoč evrov, s svojim početjem pa povzročil tudi precej zgražanja med Ljubljančani.

Ljubljanski policisti so s preiskavo ugotovili, da gre za 22-letnega Ljubljančana, zoper katerega so že podali kazensko ovadbo. Razlog za svoje brezvestno početje bo mladenič moral pojasnjevati pred sodiščem. "Po Kazenskem zakoniku RS je za povzročitev velike škode, kar v tem primeru je, zagrožena kazen do 5 let zapora," pri tem za zurnal24.si pojasnjuje Nataša Pučko z ljubljanske policije. Poudarja, da je seveda odvisno, kaj bodo v primeru ugotovili na sodišču, kaj je mladeniča gnalo v tovrstno početje, kakšne so ostale okoliščine. Lahko da se bo sodišče odločilo tudi za to, da mu naloži opravljanje družbenokoristnega dela.

V vsakem primeru pa bo na sodišču tekel le kazenski postopek; če bi MOL od 22-letnika želela povrnitev škode, bi se morala odločiti za vlogo odškodninskega zahtevka.

Komentarjev 1
  • nesehecat 13:46 11.maj 2015.

    še dobro da imamo tako vestno policijo, da vse napore vloži v iskanje serijskega skrunitelja dreves!